Társasági kultúra - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Társasági kultúra
Üzleti ebéd vagy vacsora szervezése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. július 06. hétfő, 20:32

 

Bővebben...Az üzleti élet, a cég rangja, hírneve megkívánja, hogy a magyar és külföldi üzleti-, hivatali partnert színvonalas vendéglátásban részesítsük. Az oldottabb hangulatban, fehér asztal mellett folytatott megbeszélések elősegítik az üzleti-, hivatali életben eddig elért eredmények növelését is. Bár ez anyagi befektetést jelent, de távlatilag megtérül.

Vajon mi a feladata a szervezőnek az ilyen típusú rendezvényeknél?

 

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2010. március 18. csütörtök, 15:56
Bővebben...
 
Borravaló - milyen szabályok vonatkoznak rá? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. július 06. hétfő, 20:22

Bővebben...Borravalót akkor adunk, ha valaki irányunkban figyelmes, előzékeny, vagy szolgálatkész.

Annyit tudnunk kell, hogy bizonyos szolgáltatásokért világszerte illik borravalót adni, ez elől nem térhetünk ki és a helyi szokásokhoz kell alkalmazkodni. Mindenesetre ez nem tartozik a megvesztegetés fogalmába!

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2010. április 14. szerda, 19:40
Bővebben...
 
Hogyan vásárolj bort egy szupermarketben? - Öt tipp a sikerhez PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. július 06. hétfő, 20:11

 

Bővebben...Ha szupermarketben szeretnénk bort vásárolni, talán akkor érezhetjük magunkat a legmagányosabbnak és legkiszolgáltatottabbnak.

Mintha a farkasok közé vetettek volna minket. Mennyire más a pincészetnél bort venni, ahol meg is kóstolhatjuk, vagy egy borszaküzletben, ahol legtöbbször szakértő eladótól kapunk tanácsot, útmutatást.

 

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2009. július 06. hétfő, 20:16
Bővebben...
 
Díszétkezés szervezése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. július 06. hétfő, 19:19

A protokolláris vendéglátás legmagasabb foka a DÍSZÉTKEZÉS
 
Bővebben...A nemzetközi kapcsolatok és az üzleti élet fontos elemét jelentik azok a rendezvények, amit a szorosan vett hivatalos érintkezés / tárgyalás, konferencia / mellett szerveznek. Vannak világszerte elterjedt egyöntetű formái, de bőven vannak olyanok is, amelyek csak bizonyos országokban szokásosak. Valamennyi közös jellemzője, hogy sohasem öncélúak, lényegük nem elsősorban az étkezés és az italozás, hanem a kellemes időtöltés, a partnerek kötetlenebb formában való megismerése a jobb és hasznosabb kapcsolatok elérése érdekében.

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2010. február 07. vasárnap, 21:08
Bővebben...
 
Terítési és felszolgálási alapismeretek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 29. hétfő, 21:01

 

Bővebben...A családi étkezés az üzleti, politikai partnerkapcsolat jelentős és meghatározó színtere a „fehér asztal”, egy kis alacsony virágdísszel, esetleg gyertyatartóval díszítve.

 

 

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2009. június 29. hétfő, 21:05
Bővebben...
 
Díszétkezésen való részvétel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 29. hétfő, 20:56

 

Bővebben...A nemzetközi kapcsolatok és az üzleti élet fontos elemét jelentik azok a rendezvények, amit a szorosan vett hivatalos érintkezés (tárgyalás, konferencia) mellett szerveznek. Vannak világszerte elterjedt egyöntetű formái, de bőven vannak olyanok is, amelyek csak bizonyos országokban szokásosak.

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2009. június 29. hétfő, 21:00
Bővebben...
 
Étkezési kultúra a terített asztalnál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 29. hétfő, 20:51

 

Bővebben...A terített asztalnál való helyes étkezés és viselkedés, a jó modor elválaszthatatlan része.

Az asztalnál helyet foglalva arra kell ügyelni, hogy könyökünk szorosan az oldalunk mellett maradjanak.

 

scroll back to top

Módosítás dátuma: 2009. június 29. hétfő, 20:55
Bővebben...
 
Különleges evőeszközök PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 29. hétfő, 20:38

 

Bővebben...Halvilla, halkés, rákvilla, rákkés, osztrigavilla, csigavilla, csigafogó, homárvilla, kaviárkés… Nyugodtan kérjünk tanácsot, amikor az étteremben olyan evőeszközt helyeznek a tányérunk mellé, amiről nem tudjuk megállapítani, hogy étkezéshez vagy autószereléshez való!

 

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2009. június 29. hétfő, 20:48
Bővebben...
 
Amit illik tudni a szalvétahasználatról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 29. hétfő, 19:40

 

Bővebben...A szépen megterített, virággal díszített ünnepi asztalnak elmaradhatatlan tartozéka a művészien hajtogatott damaszt szalvéta. Étkezés közben ne hadonásszunk, mert előfordult, hogy a szalvétát valaki lesöpörte, majd az asztal alá bújva megkereste. A szöveg végén további történetek is olvashatók.

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2009. június 29. hétfő, 20:36
Bővebben...
 
Sátorparti PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 28. vasárnap, 18:48

 

Bővebben...Egyre közkedveltebb az a szokás, hogy a nyár szépségét kihasználva az üzleti barátokat, partnereket ünnepélyes keretek között, de rendhagyó módon látják vendégül.

Szinte bárhol felállítható egy nagy, fehér, tetszetős sátor. A vendégeket hostessek sorfala fogadja. Színesíteni lehet a vendégfogadást például azzal, hogy a sátor közelében huszárruhába öltözött katona harsonával jelzi a vendégek érkezését.

 

scroll back to top

Módosítás dátuma: 2009. június 28. vasárnap, 18:56
Bővebben...
 
Díszétkezés szervezése magánháznál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. június 28. vasárnap, 18:34

 

Bővebben...Az alábbiakban olyan díszétkezésre vonatkozó előkészületi munkát ismertetek, amely valamely politikus, üzletember magánházában rendezendő. Minden jelenlévő vendégnek be kell mutatkozni kislétszámú ültetett vacsorán.

Az alábbiakban olyan díszétkezésre vonatkozó előkészületi munkát ismertetek, amely valamely politikus, üzletember magánházában rendezendő.

 

scroll back to top

Módosítás dátuma: 2009. június 28. vasárnap, 18:43
Bővebben...
 
Mesél a herendi porcelánteríték PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 25. csütörtök, 21:29

 

Bővebben...Vajon mit mesél nekünk a szemet gyönyörködtető Viktória mintás herendi porcelán teríték? Szórakoztató naplójából sok mindent megtanulhatunk a terítéskultúráról.

 

 

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2009. június 25. csütörtök, 21:34
Bővebben...
 
Kulturált italfogyasztás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 25. csütörtök, 21:26

 

Bővebben...A bor felszolgálásának szabályai. Az éttermekben, az éttermi borszakértő, a sommelier ajánlja a vendégek által kiválasztott ételsorhoz a megfelelő bort. Egy kostoló csésze lóg a nyakában /tasse de vein/, ez különbözteti meg őt a többi felszolgálótól. Volt olyan vendég, aki azt hitte, hogy ez hamutartó! De nem az. 

A sommelier, a bor felszolgálása előtt tájékoztatja a vendéget a bor fajtájáról és annak évjáratáról. A vendég előtt nyitja ki a palackot, hogy az meggyőződhessen a bor valódiságáról.

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2010. április 27. kedd, 12:50
Bővebben...
 
Nyári kellemes program: a garden-party PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 25. csütörtök, 21:21

 

Bővebben...Nyári estéken sajátos hangulata, varázsa van a növényekkel, virágokkal díszített kellemes környezetben megrendezett garden-partynak, a kerti összejövetelnek.
Ez lehet egy baráti összejövetel grill-sütéssel egybekötve, de lehet egy ünnepélyes alkalom, amely a külsőségében is fémjelzi az elegáns rendezvényt.A szép fotók az Indonéz Köztársaság által rendezett garden-partyn készültek.

 

scroll back to top

Bővebben...
 
"Sétahajó lágyan ring a Dunán, száz hullám taraján csillan a fény" PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 25. csütörtök, 21:18

 

A hazánkba látogató külföldi vendégek Budapestet, - a természeti adottságainál fogva - a világ egyik legszebb fekvésű fővárosának tartják. A Duna, Közép-Európa legnagyobb folyója, észak-déli irányban szeli át a várost, a budai parton hegyes, dombos, míg a pesti oldalon teljesen sík a vidék. A város természeti szépsége, fekvése, műemlékeinek változatossága maradandó élményt nyújt minden látogatónak.

scroll back to top

Bővebben...
 
A vendéglátás kultúrája - műsor a Magyar Katolikus Rádióban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 25. csütörtök, 21:14

 

Bővebben...Vasárnapi ajándékkosár címmel, zenés kívánságműsor hangzott el 2008. szeptember 21-én a Magyar Katolikus Rádióban.

A műsorban dr. Vámos Lászlóné protokollszakértő tanácsai alapján a vendéglátásról és a különféle rendezvényeken való étkezési kultúráról esett szó.

 

 

scroll back to top

Bővebben...
 
Vendégvárás magánházban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 24. szerda, 22:46

Bővebben..."A vendégnek kétszer örül az ember, amikor jön, és amikor elmegy" - mondta Karinthy Frigyes, és ebben van némi igazság.

Ám az is tény, hogy illik megadni a tiszteletet azoknak, akiket az otthonunkba hívunk, ehhez pedig az szükséges, hogy kifogástalan vendéglátókként maradjunk meg a távozó meghívottak emlékezetében.

 

 

scroll back to top

Bővebben...
 
Céges rendezvények szervezése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 24. szerda, 22:42

 

 

Bővebben...Az év végéhez közeledve a cégek vezetői igyekeznek megköszönni ünnepélyes keretek között a cég munkatársainak egész évi munkájukat, de vannak olyanok is, akik a cég rangjának és hírnevének továbbvitele érdekében magas szintű vendéglátásban részesítik üzleti partnereiket.

 

 

 

scroll back to top

Bővebben...
 
Szíves vendéglátás - protokoll az étteremben 1. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 24. szerda, 22:38

Bővebben...Murphy törvénye szerint: “Az éttermi számla az, aminek a legkevesebb köze van a valósághoz: leginkább a pincér leleményességét tükrözi.”

 

 

 

scroll back to top

Bővebben...
 
Szíves vendéglátás - protokoll az étteremben 2. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. június 24. szerda, 22:33

 

Bővebben...Július volt, mégis hűvös, esős időben kellett díszebédet rendelnem az egyik szépfekvésű, ismert étteremben, ahonnan jó időben szép a kilátás.

Kétféle menüajánlatot kértem, lehetőleg nem túl drágát. Főnökeim ebből is az olcsóbbat választották.

 

 

 

scroll back to top

Bővebben...
 
Céges karácsonyi rendezvény – Buffet-dinner vagy fogadás? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. március 10. kedd, 19:36

 

 

Bővebben...Az egyik nemzetközi bank elnöke szeretné megköszönni a leghűségesebb és legkorrektebb üzleti partnereinek az egész évi együttműködést egy esti, karácsonyi party keretében.

Buffet dinner

 

scroll back to top

Módosítás dátuma: 2009. december 13. vasárnap, 21:08
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL