Van esélyük a nőknek a karrierépitésre? 3.-ik rész - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Van esélyük a nőknek a karrierépitésre? 3.-ik rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin.Foto: Konkoly-Thege György   
2010. szeptember 16. csütörtök, 18:45

Egyre több nő dolgozik politikai, gazdasági területen vagy éppen más, hasonló állami szférában – ez azonban a nagyvárosokra jellemző csupán.

 

 

De még mindig nem szabad elfeledkezni a nők fő feladatáról: családi tűzhely melegen tartása, gyermeknevelés. Persze a fiatal generáció a modern, úgynevezett nyugati életformát kezdi követni, és lépésről lépésre kerül hozzá közelebb.

 


A kínai kultúrában a teának központi szerepe van. A teának múltja, jelene és jövője van. Tradíció és érték tökéletes harmóniában. Mi jellemző az indiai tea kultúrára, hagyományokra?


Indiában tulajdonképpen nincs úgynevezett tea ceremónia – amennyire tudom, de a tradíció természetesen teljes mértékben jelen van. „guest to home, God to home” –elv alapján (Van, aki guest in house, Go din house verzióban ismeri). Minden alkalommal teát szolgálnak fel és vizet, ha vendéget fogadnak, még forró napokon is. Teát akár hajnal 4 – kor is lehet venni, napfelkelte előtt. A tea a megőrzés eszköze, értékeket konzervál, jó akarat és jó sors teremtője.
 

scroll back to top