Az indiai név felépítése, illetve jelentése is hord magában különlegességeket 2.-ik rész - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Az indiai név felépítése, illetve jelentése is hord magában különlegességeket 2.-ik rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin. Fotó: Konkoly-Thege György   
2010. szeptember 16. csütörtök, 18:49

 

Ha jól tudom az indiai név  felépítése illetve jelentése is hord magában különlegességeket. Tudna nekünk példákat említeni?

 


Spirituális út illetve ösvény minden embernek fontos Indiában, néhányuknak két neve is van. Egy földi vagy világi és egy másik, melyet spirituális mesterük ad beavatást követően, ez lesz a szent név. Maga a ceremónia „mandtradiksha” néven ismert, ami hasonló a babtistáknál alkalmazott módszerhez. Példának okáért Krishnamurti, Prempuri. Murti a Krishnamurti szóban formát jelent, Lord Krishna megtestesülése. Prempuri jelentése isteni szerelem. Mirabal olyan női név, amelynek jelentése, a nő szent Mira isteni szerelem ösvényét követi (bhakti), aki szent dalokat komponált Lord Krisnának. A kasztrendszerre épülő név olyakor megtévesztő lehet. Ezért, és a nyelvi nehézségek miatt is készüljünk fel a névjegyhasználatra A Shanti név jelentése béke. Tulajdonképpen, ha megfigyeljük a keresztény neveket, a mi nevünknek is van jelentése. Mi azonban nem a jelentés alapján választunk nevet, nem tudjuk ki miért Anna, vagy Mária, János, Péter vagy Dávid.

alt
Olvastam azt is, hogy nem idegesek az emberek, hanem nyugodtak. Ez gondolom a vallási  hitükből adódik.


Ez az étkezési szokásból, azaz a vegetáriánus életformából is adódik. (Mielőtt az állatok elpusztulnak, félelemmel teli a szervezetük, így húsuk is ösztöneikből fakadóan. Ezért érdemes zöldségeket enni.) Indiában, ha késik valaki, akkor sincs probléma, számukra ismeretlen faktor a stressz (nem diplomáciai rendezvényekről beszélünk természetesen), a béke sokkal nagyobb értékkel bír, főleg a belső béke. A vezető elme, a lángelme nagyon fontos számukra, anélkül nem lehet éretté válni, nem lehet szabadságot nyerni. Nem a külső, hanem a belső ellenség a legrosszabb. Legyen szó akármilyen rossz vagy korrupt kormányról, politikai hatalomról, szomszédokról, nincs rosszabb, mint a belső gyötrelmek és gonosz (vágy, szenvedély), melyek felemésztik a testet, az életet. Az összes többi külső tényező „gyorsan” tud változni.
 

scroll back to top