Randi Premier 1. - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Randi Premier 1. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina www.worldofstyle.hu   
2010. március 15. hétfő, 20:11

 

Akár tizenhat, akár negyven éves az ember lánya, az első randevú előtt mindig izgul. Úgy szeretne igen lazának és természetesnek látszani, hogy azért megjelenésével elkápráztassa az urat. Ezért a randi előtti órák „tollászkodással”, ijedt kapkodással telnek, s végül nemegyszer a megszokott pulcsi kerül fel az izgatott hölgyre. Vajon hogyan készüljünk egy randira, hogyan viselkedjünk, és végül: van-e szerepe a randi utáni napnak? Erre próbáltunk választ keresni csokorba kötött tippjeink segítségével.


Este randevú. Ilyenkor rögtön kiderül, hogy először is nincs mit felvennünk. Másodszor, „túl nyúzott az arcunk, és kedvünk sincs kimozdulni”. Persze randizni van kedvünk! De miben is lejtsünk el abba a kis romantikus étterembe, hogy leessen a pasi álla, mégse bukjunk le, hogy két órát pepecseltünk, mire elkészítettük egyszerű antrénkat?Ruha - kód

•    Tájjellegű, egyszerűbb, pld. olasz és görög étteremben – natúr, semleges színek, testhezálló top vagy pulcsi, színesebb, de hétköznapi nadrágkosztüm vagy komplé, kevés ékszer, kényelmes cipő.
•    Kávézóban - twin-set vagy nem szigorú hatású komplé, alul sötét szoknya vagy nadrág, fiatalos egyberuha, pld. fekete-rózsaszín, piros, drapp vagy fekete, fekete-fehér színharmóniákkal. Nem irodai kosztüm! Kevés ékszer, magas sarkú kényelmes lábbeli, akár csizma is.
•    Hotelbárban vagy exkluzív kávézóban – finoman hasított vagy pörgős aljú szoknya, nőies dekoltázsú felsőrész vagy nőies egyberuha, divatos, nőies cipő, ékszerként nem strasszok, de szép alkalmi holmik. Kosztüm kevésbé ajánlott.
•    Ínyencek drága éttermében, hangulatvilágításhoz - sötét, alkalmi anyagstruktúrájú (lehetőleg szoknyás vagy szélesebb szárú nadrágos) kosztüm, feltűnő, dekoltált csipke vagy selyem blúzzal, drága hatású divatékszerrel.
•    Moulin Rouge-ban vagy egyéb esti mulatóban - hosszú estélyi ruhában vagy alkalmi blézerben és hosszú aljban, nem túldekoráltan érkezve, némi estélyi ékszerrel ton-in-ton fűszerezve. (A repkedő táncruhákat és flittereket kerüljük.) Magas sarkú cipővel. Kerüljük a playmate megjelenést.
•    Vidéki kiránduláskor - sportos anyagú nadrág, hozzá passzoló laza, csinos, divatos, de jól álló holmikkal, pld. pulcsi, mellény, farmer és félcipő, avagy kardigán vagy bőrdzseki, csíkos ing, velúr nadrág cowboy csizmával. Semmiképpen nem szakadt farmer vagy jogging!
•    Pub-ban - laza, de csinos kompozíció, fekete nadrág lila sztreccspulcsival és vállkendő, vagy barna áttetsző felsőrész, derékon övvel, bőrnadrággal, stb. Hivatali stílus kerülendő, a blúz, röppenő ruha vagy a fényes anyagok általában nem megfelelőek. Elsősorban nadrág ajánlott!
•    Színházban - a napközben – hordott kiskosztüm felturbózott változata (ékszerrel, selyemblúzzal, csipkebodyval, stb.) vagy csoki, fekete vagy bordó együttes elegáns hosszú szárú csizmával vagy körömcipővel, elsősorban fényes vagy elegáns alapanyagokból. Egy szép alkalmi blúz is feldobja a hangulatot: zsabós vagy masnis megoldású, fényes szatén anyagból, díszgombokkal stb. A piros-fekete, fekete-fehér, drapp együttes csinos. Kerüljük a dívás megjelenést!

Extra tipp: ha először találkozunk valakivel, ügyeljünk arra, hogy ne öltözzük túl, hogy ne hihesse azt, hogy csak az öltözékünkre költünk. Ez azért is rémisztő, mert esetleg hosszabb kapcsolatban gondolkodva, megrémülhet az úr, hogy ezentúl rá tekintünk ruhabeszerzőként. A túlzottan feltuningolt, kicsicsázott nő visszatetsző, és ráadásul így nem az egyéniséget, hanem a vakító külcsínt fogja észre venni a partner! Új ruhában (és cipőben) óvatosságból sohase menjünk randizni, nehogy feszengjünk. Inkább válasszunk egy jól bevált, mások által megdicsért ruhát, még ha kevésbé dögös is! A túl dekoltált blúz vagy miniszoknya azért is gond lehet, mert idegesen ráncigálva fel vagy lefelé, kényelmetlenné teszi az esténket. Ne kísérletezzen extra sminkkel és frizurával sem. Az erős illat is visszataszító. A kevesebb több! Keltsük azt a benyomást, mintha csak egy frissítő zuhany után, átlagos ruhatárunkban lennénk jelen.
Végül csak megérkeztünk a tett színhelyére, például egy pub-ba, amit ő ajánlott. Stop! Ha nem tetszik az ötlet, ne fejezze ki e feletti elégedetlenségét. Amikor megbeszélik, hová mennek, Ön tudni fogja, a partner helyválasztásához képest mibe öltözzön, ne kritizálja utólag az ötletet! (Viszont a továbbiakra nézve mind az úr anyagi, mind ízlésbeli normáiról képet kap! Levonni a konzekvenciákat így aztán szükséges lehet!) Ha az úr megnyerőbb, mint a helyválasztás, legközelebb Ön készüljön jobb „ötletekkel”.

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2010. június 18. péntek, 15:44