Randi Premier 2. - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Randi Premier 2. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina www.worldofstyle.hu   
2010. március 15. hétfő, 20:18

 

altHogyan viselkedjünk az első randin az étteremben? Lesz folytatás?

 

Tippek az étkezéshez:

 

 • Az idegességtől lehet, hogy elmegy az étvágya, ezért egyen valami apróságot, mielőtt elindul. Ne korgó gyomorral érkezzen a randevúra!
 • Rendeljen valamit az étteremben is. A férfiak gyanakodva nézik a fogyókúrázó nőket, mert úgy gondolják, más élvezeteket sem szeretnek. Persze ne essen túlzásba: ne egye végig az étlapot (Önnek a gyomra, az úrnak a feje fog fájni fizetéskor), és ne a legdrágább ételt/italt rendelje!
 • Kedves mosollyal hagyja az urat fizetni!
 • Mosolyogjon a pincérre és a ruhatárosra!
 • Ne találkozzon az úrral soha többé: ha faggatja szerelmeiről és anyagi helyzetéről, ha nincs nála „elég” pénz, ha nem kíséri haza (nem fizeti a taxiját), ha telefonál evés közben, ha haverokat is leültet az asztalhoz, ha elkezd másokkal beszélni anélkül, hogy őket Önnel is megismertetné.

Miután befejezték az evést, valószínűleg mindketten kicsit feloldódtak. Jöhet a desszert vagy a kávé mellett az ismerkedő beszélgetés. Ilyenkor van bajban a legtöbb hölgy. Hiszen szeretné magát a legjobb színben feltüntetni, de untatni személyes dolgokkal sem szeretné partnerét. Az ügyet általában megoldja az a kérdés, amely az úr munkájára vonatkozik. Hagyja kibontakozni, kedvesen bólogasson, és néha kérdezzen bele egy-egy részletbe. Ne fukarkodjon a dicsérettel sem: „tényleg nagyon ügyesen megoldottad a helyzetet, nem csoda, ha a főnök megdicsért”. Ha találkozási pontokat talál, meséljen Ön is! (Ha az úr csak magáról beszél és nem kérdez Önről semmit, akkor meneküljön.) Munkáról, hobbyról, kedvtelésről. Ha tovább maradnak, szóba kerülhetnek a tanulmányok, jövőre vonatkozó tervek, vagy a gyerekkor is. Azonban néhány szabályt ne hagyjon figyelmen kívül:

  

 • Ne okoskodjon és ne vágjon közbe, csak kontrázzon, fűzze tovább a gondolatmenetet – a jó hallgatóságot nagyon szeretik az urak.
 • Ne vágjon vissza élesen vagy kioktatóan. Ha az úr nem megfelelően viselkedik, úgyis mindegy, mert soha többé nem látja.
 • Ne röhögcséljen zavarában, ne dobálja magát szexisen, és ne mondjon csak azért valamit, mert csönd támadt.
 • Cikis témákba és vitára alkalmat adó kérdésekbe ne menjen bele (tabu: vallás, politika, szülők válása, műtétek, szexuális szokások, ex-ek száma stb.)
 • Ne taktikázzon, hanem legyen őszinte, de nem kitárulkozó (ne igyon túl sok - nyelvet oldó -  alkoholt!)
 • Ne próbáljon titokzatoskodni, és adni a „hideg vampot” – rosszul sül el.
 • Tabu témák nőknél: eddigi szexuális élet részletei és elvárásai az ágyban, családtörténetek a kis hugitól a pelenkázásig vagy a főzőcske, családalapítási tervek, férfiak sommás kritizálása. Illetlenség, ha az úr rákérdez szépségpraktikáinkra (pld. Neked is műmelled van? Ez a haj bevarrt?), de a korra is, ha ez nem derült még ki. Illetlen minden vizsgáztatás is. (Tényleg tudsz angolul? Akkor mostantól let’s talk english.) Ha az úr kezd cikis témáról beszélni, kedvesen állítsa le: „azt hiszem, ennyire nem ismerjük egymást”; „erről még nem időszerű beszélnünk” vagy „ne haragudj, úgy érzem, ez nem tartozik ide”.

Ha vége van a randevúnak, mindkét fél elmélázik azon, vajon folytatni kívánja-e a kapcsolatot. Alapvetően minden hölgynek tudomásul kell vennie, hogy a férfi ego sérülékeny. A teljes este sikeréért kizárólag önmagukat teszik felelőssé, bármely kritika az ő férfiasságuk kudarca. Még az étterem rossz füstszűrője is rájuk „hull vissza”. Szépen köszönje hát meg a meghívást, és jelezze, jól szórakozott. Ha alapvetően szimpatikus, amit hallott, és tetszett a férfi viselkedése, de kicsit sótlannak, unalmasnak tartja, ne csüggedjen. A legtöbb úr képtelen a „csevegésre”, mert nem ehhez szokott a férfitársaságban, férfiatlannak is tartja önmaga kiadását vagy az üres csicsergést. Ráadásul éppen annyira fél a felsüléstől, mint mi nők, ami leblokkolja. Tehát ritkán futja az első randevún a topformát. Egy plusz esélyt mindenki megérdemel, ha nincsen egyértelmű kizáró ok. Fontos tudnunk, hogy rossz taktika, ha a hölgy túl hamar kezdeményezi a randi végét (kivéve, ha menekülni akar), még „korán kelek” kifogással is. Hiába mondják anyáink, hogy időben ott kell hagyni az urat, mert az első találka max. 2 órát kell tartson – ez egyértelmű kritika az ő olvasatában, úgy érezheti, nem elég szórakoztató. Ellenkezője, a hajnalig együtt mulatozás vagy iszogatás sem illendő persze.

 

Következő reggel kezdődik a fejtörés. Mikor hív fel? Habár a pszichológusok szerint az igazán megérintett úr már az első randin megbeszéli a másodikat, van, akinek még idő kell. Ha igazán tetszik neki, azonnal lép, már másnap, hogy a becses zsákmányt lestopizza. Akinek egy nő tetszik, azt a hajnali üzleti út vagy éjszakai munka sem tántorítja el sem a randitól, sem attól, hogy felhívjon - sajnos ez a keserű valóság. Ha négy napnál tovább vár, akkor nem tettünk rá túl mély benyomást, még gondolkodik, mérlegel (túl komoly, az nekem most nem kell, de hátha ágyba vihetem egyszer.). A pszichológusok megesküsznek rá, hogy minden férfi azonnal megérzi, „passzol-e” hozzá a hölgy. Tehát a maga részéről el tudja dönteni, legyen-e folytatás. Ha hezitál, mégis lép, az a hölgy reakciói miatt lehet. Túl hűvös és visszafogott, nem eléggé érdeklődő volt, vagy éppen rámenős, emancipált üzletasszony? Okos tojáskodott, játszotta a tanárnénit vagy az értelmiségi nagymenőt? Túl szende? Túlságosan kezdeményező, nyomulós? Egy valamit ne felejtsünk: ha egy úr szerint túl jók vagyunk neki, valószínűleg igaza van!

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2011. február 06. vasárnap, 08:57