6. rész. Ön szerint mi a legfontosabb, mire figyeljen oda a közönség? - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
6. rész. Ön szerint mi a legfontosabb, mire figyeljen oda a közönség? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Interjút készítette dr.Vámos Lászlóné - Katalin Fotó: Dákosi Andrea   
2012. október 27. szombat, 11:37

Zongoraszinti - Fotó: Dákai Andrea

 

Alapelvnek tekinthető, hogy érezzük jól magunkat, de úgy, hogy a környezetünknek ne legyünk terhére; vagyis az egymás iránti figyelem és tisztelet. Ezt a lehető legszélesebb értelmezésben célszerű figyelembe venni. Így nem zavarja meg senki a többi jelenlévő élményét.

 

 

Ide tartozik az időben való megérkezés a koncertre, az előadás alatt a tárgyakkal való zörgés mellőzése és az étkezés elkerülése, vagy a biztonsági területtől való távolmaradás betartása. Emellett az egyik legfontosabb, hogy az emberek valóban kapcsolják ki a mobiltelefont és ne állítsák még rezgőre sem. Ugyanis aki közel ül a technikai rendszerhez, zavarja vele a technikai szerkezetek működését és kockára teszi az előadás lefolyását is.

Fontos, egyben belülről fakadó figyelmi szempont, hogy az emberek az öltözködésükkel tiszteljék meg az előadó művészeket és önmagukat is.
A zenészek és a szerzők annak örülnek legjobban, ha a közönség természetes és felszabadult. Vannak, akik tartanak ennek a megnyilvánulásaitól. Szerintem azonban ez nem kell hogy félelemre adjon okot, mert ha egy zene kiegyensúlyozott, akkor a közönség viselkedése sem lesz szélsőséges. Mi is ezért választottunk derűs és kiegyensúlyozott zenei műfajt.

Emellett a műfaj komolysága és az előadás hossza miatt is döntöttünk úgy, hogy a koncert látogatása 14 év alatt nem ajánlott.
A koncerttel kapcsolatos észrevételekkel mindig meg lehet keresni a szervezőket. Érdemes azonban megkérdezni, hogy az általunk észrevett dolog miért történik úgy, ahogyan láttuk. Lehet ugyanis az észrevett dolog egy baki; de az is lehet, hogy egy helyzet átgondolt, megtervezett legjobb megoldásáról van szó.
Legszerencsésebb esetben egy koncert a zeneszerzők, a zenészek és a koncertlátogató számára egyaránt ünnep, így a koncerttel kapcsolatos napot és viselkedést ez formálja.

A koncertek iránt érdeklődők információt kérhetnek a művészektől:


Novák Anikó: 06-30-2902-356
zeneszerző, karmester,
a Leopold Mozart Zeneiskola Tanára,
nyelvész
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Takáts Róbert: 06 30 2417326
zeneszerző,
ütőhangszeres tanár és kamaraművész,
az Operett-Musical Színház előadóművésze

www.gandharvak.hu

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2012. október 30. kedd, 13:45