5.rész Tollak - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
5.rész Tollak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina stylist-oktató www.stylestebook.hu   

 


Esküvői tolldísz

 

A toll mint díszítmény napjainkban merészebb arák esetén jöhet szóba annak ellenére, hogy akár a középkor, akár a rokokó divattrendjei kiváló példákat szolgáltatnak a stílushoz.

 

 

 

 

 

Régebben csipkedíszek és a fátyol kiegészítője volt, vagy bársony főkötőkön volt díszként kiegészítés. Esküvőre a fehér tollak, a strucc, marabu, és más madár farktollak alkalmasak. Elsősorban féloldalasan, több tollas kompozícióként, leggyakrabban fésűvel, esetleg klipsszel vagy csipesszel tűzhetjük a hajba. Kiegészülhet tüllel, strasszal is.
Esküvői tolldísz Esküvői tolldísz
MIRE ÜGYELJÜNK? A tollas hajék minden mozdulatnál libben, így igen nőies, feltűnő, extravagáns dísz. Más díszítőelemet nem tűr meg, így ügyeljünk a fülbe- és nyakbavalóra is. Mint alapanyag igen sérülékeny, speciális tárolást igényel, és hamar megtörik, megsárgul.

MIHEZ VALÓ? A toll frivol, de mindenképpen játékos, modernebb hatású dísz. Kizárólag hetykén fiatalos hölgyeknek ajánlott. Attól függően, mekkora a tollbokréta, inkább letisztult fazonú, franciásan extravagáns ruhákhoz, vagy polgári esküvőre, egyszerű shantung kosztümhöz ajánlott. Amennyiben hangsúlyos méretű, revü hatása lesz – ilyenkor stylisti feladat, hogy ne váljon közönségessé a sok toll.

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2012. február 15. szerda, 06:45