6.rész Rózsák - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
6.rész Rózsák PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina stylist-oktató www.stylestebook.hu   

 


Esküvői virágdísz

 

Ha elég bátor, hogy maga mögött hagyja a hagyományos esküvői viseletet, választhat igazi virágot. A mirtuszból, narancsvirágból kézzel fonott virágkoszorú a régi korok fiatal, egyszerű menyasszonyainak stílusát idézi, akik lágy esésű fehér ruhában álltak az oltár elé.

 

 

 

 

 

Esküvői virágdíszA rózsadísz, akár eredeti virágként, akár fehér esküvői selyemvirág formájában, igen elterjedt elem. Minden olyan korszakban előkerült, mely a természetet és a nőiességet hirdette, gondoljunk csak a rokokó, biedermeier vagy szecesszió korára. Mivel a nőies fazonú ruhák kiegészítője, felbukkan az 1930-as, majd a 70-es évek viráglányainak hajában. Logikusan eltűnik a férfiasabb nők divatjából, például nyomát sem találjuk 1920-ban, 1950/60-ban vagy 1980-ban.

MIRE ÜGYELJÜNK? A bevezetővel már el is árultuk a lényeget: kifejezetten romantikus, lányosan rebbenő, finom stílusú öltözékekhez illik a virágdísz, főleg a rózsa. Természetesen arra ügyelnünk kell, hogy egy mintájában és díszítésében már tobzódó ruha mellé nem való, mert túlzó volna. A romantikus hatást pasztellszínű selyemvirággal húzhatjuk alá. Azonos selyemcsokor kerülhet az övre és a hajba is. Ékszerként a selyemvirág a gyöngyöt szereti, hiszen a fényesebb kövek vagy a fém hideg, túl konstruktivista hatású. Virágmintát készítenek paillette-ből is, ennek a hatása modernebb, de nem igazán esküvőre való.

MIHEZ VALÓ? Legszebb a selyemvirág egy lágy esésű csipkéhez, többrétegű organzához. Ha egyszerűbb szabású ruhát választunk, mindenképpen georgette, chiffon legyen, ahhoz is jól társítható a rózsa fejdísz. Az sem mindegy, hogyan tesszük fel: féloldalasan, fésűvel betűzve modernebb, míg pártaként szűziesebb, archaikusabb hatású.

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2012. február 15. szerda, 06:38