Publikációk - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Publikációk
A királynő és a menükártya PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. szeptember 13. vasárnap, 21:01

Bővebben...ÕFELSÉGE II. MARGIT, A DÁN KIRÁLYSÁG URALKODÓJA
1972. január 14-én lépett trónra. Minden évforduló alkalmával fényes ünnepséggel köszöntik a királynőt Koppenhágában."A protokoll az, ami egybetartja az embert" - nyilatkozta egy alkalommal a királynő

II. Margit l953-ban, tizenhárom éves korában lett trónörökös. A dán választópolgárok 1953-ban népszavazással elfogadták azt a törvényt, hogy ha az uralkodónak nincs fiúgyermeke, akkor leánygyermek is örökölheti a trónt.

 

scroll back to top

Bővebben...
 
Hölgyprogram - néha férjprogram városnézéssel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. szeptember 13. vasárnap, 20:55

 

Bővebben...

A vendéget csak olyan programra vigyük el, ami az érdeklődésére számot tarthat. Megkönnyíti munkánkat, ha ismerjük az érdeklődési körét. Akinek valamilyen speciális kívánsága van, annak ajánljuk fel a segítségünket és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a kérése teljesüljön. Meglátjuk: méltányolja a figyelmességünket.

 

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2010. július 07. szerda, 19:43
Bővebben...
 
Protokoll - egyetemi jegyzet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. szeptember 13. vasárnap, 20:51

Bővebben...Ajánlom ezt a könyvet a hivatás jelenlegi és majdani művelőinek, valamint azoknak, akik fontosnak tartják az udvarias, kulturált társasági és üzleti élet viselkedési szabályainak ismeretét, és minden olyan embernek, aki kvalifikált szervezőként munkáját igényesen, az európai normák ismeretében kívánja végezni.

Fontos, hogy a protokollosok és szervezők új nemzedéke tanuljon elődei tapasztalataiból, gazdagítsák és fejlesszék azt tovább a nemzetközi életből szerzett új ismereteikkel.

 

scroll back to top
Bővebben...
 
Táncóra az egyetemen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. szeptember 13. vasárnap, 20:43

 

Bővebben...Az ELTE Társadalomtudományi Kar Nemzetközi Szakos, IV. éves hallgatóinak 2007. szeptemberében megígértem, hogy decemberben lesz egy meglepetés program. Láttam rajtuk, hogy nagyon kiváncsiak, de megtartottam a titkot az utolsó percig, amíg csak lehetett.

A meglepetés program az volt, hogy az utolsó órán László Attila nemzetközi táncpedagógus megtanította a hallgatókat a klasszikus táncokra, amelyek a nemzetközi viselkedéskultúra nélkülözhetetlen részei. Ezek a következők voltak:
Angol keringő, Bécsi keringő, Merengue és a Salsa. scroll back to top

Módosítás dátuma: 2009. szeptember 13. vasárnap, 20:48
Bővebben...
 
Kedves Olvasó! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2009. május 03. vasárnap, 06:21


„ Sose feledjük, hogy az emberiség legnagyobb ereje a
  sokféleségében rejlik és a legszorosabb kötelék
  az egymás kölcsönös tiszteletben tartása.”
                                                                        Ho Lin

Bővebben...

 

Új rovat megindítását tervezzük az illemszabályok, a társasági viselkedéskultúra és a protokoll témaköréből. Bizonyára kerültek olyan helyzetbe, amikor azon gondolkoztak, hogy vajon illően köszöntöttem-e a vendégemet? Nem értettem bemutatkozáskor a partnerem nevét, illik-e rákérdezni? Szeretném átadni névjegyemet az üzleti partneremnek, de mikor tegyem? Hogyan szólítsam meg őt? A jövőben könnyed stílusban fogjuk megfejteni mindazokat a kérdéseket, amelyben bizonytalankodnak. De ehhez mindenekelőtt tisztázni kell az illemetikett - protokoll fogalomhármas kapcsolatát...

 

 

  

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2014. február 24. hétfő, 15:01
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL