Vidám diáknap Kiskunfélegyházán - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Vidám diáknap Kiskunfélegyházán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2013. június 07. péntek, 09:11
A főzőversenyre készülőket így láttam az ablakból.
 
A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola tanára, Csenkiné Bihal Mária azt kérte tőlem, hogy tartsak előadást a 2013. április 19-i hagyományos diáknapon.
 
 
 
Néhány évvel ezelőtt hasonló kérésre jártam már egy diákrendezvényen a szakközépiskolában és nagyon jólesett, amikor azt olvastam, hogy „a mai napig emlegetjük sztorijait, jótanácsait, emlékezetes élményeit és felejthetetlen előadását.” Arra én is emlékeztem, hogy akkor olyan sokan voltak a tanteremben, hogy még az ablakpárkányon is ültek a tanulók.
 
A tanárok, - a diákokhoz hasonlóan - olyan lelkesen és szinte együtt szurkolva szervezték meg a délelőtti főzőversenyt, majd az ebéd utáni táncbemutatót, hogy 
szinte meglepődve és örömmel néztem azt, hogy „így is, ilyen odaadással is lehet tanítani?” Igen lehet, mert vannak még ebben az országban olyan pedagógusok, akik hivatástudatból, a szakma szeretetéből tanítják a diákokat.
Egyik másik hússzeletet már túlsütötték Ez a hús jobban néz ki 
Ami engem illet, az előadásomban beszéltem a külföldi delegációk programjának szervezéséről, az üzleti tárgyalásra való felkészülésről, kvízkérdéseket tettem fel, az étkezési kultúrán belül elsősorban az üzleti ebéd vagy vacsora szervezéséről, továbbá a saját, több évtizedes tapasztalataim alapján a Viselkedéskultúra hazai és nemzetközi környezetben címmel elmondtam, hogy milyen hibákat követhetünk el, ha nem kellő alaposságú az ismeretünk. Előadásomat DVD-n bemutatott rövid filmekkel, szemléltető eszközökkel (ültetőkártyák, névkártyák, meghívók…) és sok vidám történettel igyekeztem érdekessé tenni. Nagyon érdekes volt számomra, hogy a nap folyamán magam is átvettem a fiatalok vidám hangulatát, jólesett ve-lük lenni. 
Zsűrire várva Dolgozik a zsűri Kocsisné Móczár Julianna, a Tagintézmény vezetője süti a sok palacsintát
Csenkiné Bihal Mária tanárnő rövidesen Belgiumba utazik négy 10. osztályos diákkal, ahol gépírásból mérhetik össze ügyességüket a 40-50 országból érkező tehetségekkel – az USA-tól Japánig. A verseny 2013. július 13-19-éig lesz, ahol a szokásos próbatételt követően megismerkedhetnek a legújabb ügyvitel-technikai csodákkal (hangírógép, gyorsírógép, lézertechnika, internetes kapcsolattartási különlegességekkel…), betekinthetnek a fogadó ország kultúrájába, részt vehetnek fakultatív kirándulásokon, próbára tehetik kapcsolatteremtő képességüket, gya-korolhatják idegennyelv-ismeretüket.
Hallgatók egy csoportja Kínai képeslap mint szemléltető eszköz Újabb hallgatói csoport
Rendőrségtől kapott tárcsa, mint szemléltetőeszköz Szeretek tanítani... Kollégák és gyerekek véleménye volt: kedves, közvetlen, rendkívül szimpatikus előadó
Köszönöm, hogy meghívtak az – ismeretátadáson kívül sok tánccal és vidámsággal tarkított – Diáknapra. Abban a reményben zárom soraimat, hogy még sok és önfeledt diáktalálkozót tartanak intézményükben, a tanulók szívükbe zárják a Tanárok nevét, és megőrzik emlékezetükben a boldog iskolaéveket.
 
A bemutató előtt Csenkiné Bihal Mária tanárnő, a következőképpen vezette be a prezentációt:
 
Tisztelettel köszöntöm körünkben dr. Vámos Lászlóné Katalin asszonyt, aki immáron másodjára vendége szakközépiskolánknak. Először 2000-ben látogatott el hozzánk, hogy ízelítőt nyújtson a protokoll rejtelmeiből. Máig szívesen emlegetjük sztorijait, a Vele történteket, a tanulságos tudnivalókat. Hogy valójában ki is Ő, láthatjuk a következő prezentációból....”
 
 
 
Diáknapi tánc tanár módra: Gangnam Style. Ez volt a zenedélután vidám hangulatú befejezése. Ilyen tanári csapatban van erő, lendület, ambíció…Gratulálunk!


 A vidám Diáknap délutáni vidám képei
Csenkiné Bihal Mária, az általam nagyon tisztelt tanárnő  hívott meg a Diáknapra  Lányok fiuknak, fiuk lányoknak öltöztek  A hallgatóság kényelmes helyzetben
 
  Orosz táncot járnak Kidőltek a fergeteges orosz tánctól Munkában a zsűri
 
Össztánc Lendületben Ez egy új táncfigura? Négykézláb járják?
 
Kiskunfélegyháza, 2013. április 19.
 
Dr.Vámos Lászlóné
igazságügyi főtanácsos
Madridban 
Nemzetközi Protokoll Érdemrenddel kitüntetett protokollszakértő
 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2013. június 13. csütörtök, 14:25