Peru. Az Inka Birodalom - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Peru. Az Inka Birodalom PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lejegyezte: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2012. január 17. kedd, 14:08

 

alt

 

Egy magyar üzletember megtekintette az Inka Birodalom romvárosát. Három órát gyalogolt és még mindig nem látott mindent! Ezt a gyönyörű romvárost körös-körül egekig szökellő hegycsúcszok fogják közre. Szépsége semmihez sem hasonlítható, nemhiába szerepel a világ 7 csodája között.

 

  

Machu Picchu /kecsua nyelven: Machu Pikchu/ „Öreg csúcs”, az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban. 2007-ben a Világ Új Hét csodájának egyike lett, a Világörökség része. Mit mond nekünk erről egy magyar szakember, aki személyesen látta ezt a világcsodát.

Az Andok hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújuk meg a város, amelyet 1450 körül Pacsakutak Yupanki inka király /1438 – 1471 /parancsára építettek.

 

alt  alt  alt 

A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig pihent, míg 1911-ben újra felfedezték. Amikor az „El condor pasa” című gyönyörű dalt hallom, a perui inkák csodálatos szent városa jut az eszembe.


alt alt alt


Ez a lenyűgöző romváros, egy teljes hegycsúcsot foglal el. Oly hatalmas, hogy három órát gyalogoltunk benne és még mindig nem láttunk mindent. Eredete, funkciója és története továbbra is találgatásokra ad okot. Szinte hibátlanul illeszkednek a gránittömbök, méghozzá kötőanyag nélkül!


alt alt alt

Az egyszerűség kedvéért azt mondják, az „inkák szent városa.” Mindez nem főváros volt, csak egy átlagos település, amit elhagytak az inkák. A spanyolok pedig sosem hódították meg! Mindezt olyan emberek alkották, akik nem ismerték sem az írást, sem a kereket. Látva a szikla szélére épített palotát, amiből lenézve az 500 méteres mélység tárul elénk, hajlik az ember arra, hogy Daniken elméletének higgyjen: földön kívüli lények alkották!

alt alt alt

alt alt alt

alt alt alt

 

scroll back to top