1.rész Kónya Éva híres rózsái. Egy magyar festőművésznő sikerei Palma de Mallorcán - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
1.rész Kónya Éva híres rózsái. Egy magyar festőművésznő sikerei Palma de Mallorcán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2011. december 30. péntek, 15:13

 

Kónya Éva festőművésznő

 

Ha csodás rózsákat szeretnénk látni aranyló színekben, akkor meg kell ismerni Kónya Éva festőművésznő munkásságát. Mint megtudtam, jelenleg Palma de Mallorcán él és dolgozik.

 


Aranyló, ezüstös füstlemezborítású ragyogó háttérbe helyezi el az olajfestésü Rózsa-portrékat.
A képein a narancs-, és terakotta színek is dominálnak, ezek a színek a vidámság és a becsesség kellemes hangulatát ébresztik a nézőbe.

Megkérdeztem a Művésznőt, hogy mit jelentenek számára a rózsák? Mi az Ars poeticája a rózsával összefüggésben?

Számomra a rózsa a Szeretet, a Szerelem szimbóluma, az Erőt, a Vonzalmat jelképezi. Kinyílott szirmaival mandalaformát alkot, formájával a Csendet, a Meditációt, az Életörömöt és a Harmóniát ábrázolja.
Kónya Éva festőművésznő Kónya Éva festőművésznő
Mit jelent az, hogy a nézőt „belépteti a képbe?”

Minél nagyobb méretűek a festmények, annál hatalmasabb, intenzívebb hatással vannak a nézőre és a széltől-szélig, a vászon oldalaira is kiterjedő festés nem csak közelebb vonzza magához a nézőt, hanem könnyedén „belépteti a képbe”. A kép távolról nézve különlegesen plasztikus, míg közelről nézve színfoltokká, absztrakt színhatásokra bontódik a néző szemében, hogy miután megint eltávolodik a látványtól, az egész újra plasztikus képpé álljon össze.

 

 

scroll back to top