Kalap-kavalkád. Vajon melyik köztük a kakukktojás? - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Kalap-kavalkád. Vajon melyik köztük a kakukktojás? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2011. június 07. kedd, 20:14

.

 

Royal Ascot Derby kontra Westminster Apátság!

 

 

 

 

 

Kate Middleton és Vilmos herceg brit trónörökös 2011. április 29-én a Westminster Apátságban megtartott esküvőjén, a hölgyek által hordott kalapok közül néhány, inkább a Royal Ascot derbyn lett volna jó. Ez a lóverseny, amely egy évben egyszer van, több napig tart, ezen még a királynő is megjelenik, hölgyek részére a kalap viselete kötelező. Minél feltűnőbb a kalap, annál érdekesebb.

b_300_160_16777215_0___images_stories_Beatrice.jpeg

 

 

Az esküvőn részt vevő hölgyek közül, elsősorban Beatrice yorki hercegnő kalapja váltott ki nagy érdeklődést, többen perechez és más egyéb dolgokhoz hasonlították a Philipp Treacy ír divattervező által készített fejfedőt.

A szakemberek szerint szakmailag érdekes és nagy attrakció volt ennek a kalapnak az elkészítése. Csak úgy mellesleg, a kalap kb. 3.000 dollárba került.  Bár mosolygásra késztetette a nézőket, mégis Philipp Treacy által készített kalapot viselni bárhol a világon, az „sikk”! Ő egy ikon, több butikja van a világ több városában.

Mint megtudtuk, Beatrice hercegnő végül elárvereztette a kalapját, 25 millió font jött össze és a befolyt összeget jótékony célokra ajánlotta fel.

 

De mi a helyzet a többi hölgy kalapjával? A számos szép kalap között van egy kakukktojás, kérem keresse meg, vajon melyik lehet az?

 

 

 

. . .

. .

Meg kell állapítani őszintén, hogy a kalapok színe harmonizált az öltözékhez, a szép ruhákhoz. Egy biztos: a kalap, az öltöztet, kit így, kit úgy! Bár sokféle véleményről olvashattunk, különféle neveket adtak a nézők, az olvasók, egyik -  másik kalapnak, mint pl. „Ufo” „Piros tűzhal” Kék csónak tollakkal” stb. Arra minden esetre jó volt, hogy elszórakoztunk rajta. 

Charlene Wittstock - Albert monacoi herceg kedvese David és Victoria Beckham Helen és Timothy Taylor

II. Erzsébet királynő sárga kalapban II. Margit dán királynő Kamilla, Cornwall hercegnője

Samantha Cameron a brit miniszterelnök felesége kalap helyett a fejének jobboldalán három virágból álló dísztűt tűzött a hajába. Állítólag ez is elfogadott.

. .. 

. . . 

 .

 

Egy kedves magyar hölgy, Lukács Mari is részt vett 2009-ben az ascoti derbyn.

Rendelkezésünkre bocsátott néhány társasági fotót, amelyen látható, hogy milyen szép volt a kalapja. Ez volt a kakukktojás!

. 

Meg fog lepődni az Olvasó! A kalap nem Londonban, hanem Budapesten készült, szerintem a legjobb kalapszalon tulajdonosnak, Várhegyi Évának az alkotása. /1136 Budapest Hollán Ernő u.9. /Tel: / 36- 1/ 320-5520 /

Lukács Mari és a társaságában lévő hölgyek kalapja is elragadó.

. .

. . 

scroll back to top