Meghívott vendégek a monacoi hercegi esküvőn - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Meghívott vendégek a monacoi hercegi esküvőn PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2011. július 03. vasárnap, 19:16

.

 

Négyezer illusztris meghívott vendég volt jelen a kézfogón.

 

 

 

Lexus LS 600H limuzin

A Lexus LS 600H LIMUZIN RENDSZÁMA MC 01 . A Lexus megkapta a "Monaco uralkodó hercegének hivatalos szállítója" címet, II. Albert július 2-án ezzel a gépkocsival érkezett az esküvőjére.

Lexus LS 600H Lexus LS 600H
Meghívót kapott a monacoi herceg esküvőjére Schmitt Pál köztársasági elnök és felesége Makray Katalin, akik elfogadták a meghívást. „Több évtizedes barátság a sport világából táplálkozik, hiszen mindkét állam vezetője aktív szereplője a nemzetközi sportéletnek, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak” tudatta az MTI-vel a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője.
Makray Katalin és Schmitt Pál Esküvő Monacoban
A szombati július 2.-i egyházi szertartáson jelen volt Nicolas Sarkozy francia elnök, XVI. Károly Gusztáv svéd, II. Albert belga király, Christina Wulff német és Mary McAleese ír államfő. Messziről érkezett még III. Letsie, Lesotho királya és még sokan mások. Többek között a művészvilág csillagai és kiemelkedő sportolók is voltak a meghívottak között.

Magasszintű biztonsági intézkedéseket tettek. A kikötő tele volt yahtokkal, rengeteg zászlóval.  

Újságírók és testőrök gyűrűjében...

Természetesen nemcsak meghívott vendégek voltak az eseményen, hanem a palotánál kihelyezett kivetítőkön közel 4000-en követhették figyelemmel II. Albert herceg és Charlene esküvőjének első felét.

Az Ifjú PárEzt követően állófogadást rendeztek az ifjú pár tiszteletére, ahol mediterrán, és Charlene szülőföldjéhez illő, dél-afrikai ételeket szolgálnak fel a vendégek számára. A hivatalos esküvői vacsorát és a bált az Oceonagráfiai Múzeumban rendezik meg. Az estét egy különleges, tengerparti szerenád zárja majd, amelyet nem más szolgáltat, mint Jean-Michel Jarre.

A parti után pihenésre nem marad idő, mert július 2-án az egyházi ceremóniára is sor kerül.
Az est folyamán fényűző bált rendeznek a Garnier operaházban és a Monte-Carlo kaszinó erkélyein. Este 9 órától a friss házasok is megjelennek majd az eseménye, az estét pedig tűzijáték zárta.

Albert herceg elmondta: sok meglepetéssel készült alattvalói számára, ez volt többek között a szombat esti program, az évszázad tűzijátéka. 

Július 7.-én, -  öt nappal a szertartás után - a hercegi pár Dél-Afrikába utazik, ahol további esküvői partira kerül sor a nászút keretében.

Mi lesz a nászajándékok sorsa?

Az ifjú pár ajándékokat egyáltalán nem vár, ehelyett az alapítványuk számlaszámára várják az adományokat, amelyeket a mézeshetekről hazatérve, szeptemberben osztanak majd szét a rászorulók között.

Érdekesség

II. Albert vagyona 1,4 milliárd dollárra tehető. Monaco hercege 50 évével pillanatnyilag a leggazdagabb uralkodók közül a legfiatalabb a világon.
A herceg 65 millió dollárt költött az esküvőre.

Forrás: kulturpart.hu/Hirado.hu

 
 

 

scroll back to top