Ajándékozás. 7.-ik rész - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Ajándékozás. 7.-ik rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   

Az ajándéktárgyak megválasztásánál alapvető a használhatósági érték és az esztétikum, amely elősegíti a képviselt vállalat arculatáról és a dolgozói személyiségéről kialakult kedvező képet. Az egyiptomiak szeretik a kristály tárgyakat /pl. pohárkészlet, csillár /.

 


Várható, hogy az ügyfél is ajándékoz nekünk baráti jelképet. El kell fogadni, és érdeklődést kell iránta mutatni még akkor is, ha nem méltó az alkalomhoz.

Elsősorban Magyarországról, Budapestről szóló könyvet ajándékozzunk. Az ajándéknak szánt könyvet figyelmesen át kell néznünk, hogy ne tartalmazzon Mohamed próféta jelképeit, továbbá hiányos öltözékű nőket, szeszes italok, illetve olyan élelmiszereket, amelyek egyértelműen vagy feltételezhetően sertéshúsból készültek.

Édességek közül kedvelt a Szamos marcipán, különösen a mandulás ízesítésű. A lényeg az, hogy az édesség ne legyen alkoholos. Konyakmeggyet soha ne ajándékozzunk részükre! Virágot és embert ábrázoló szobrot soha ne adjunk, de országunk sajátosságait lehet.

Az iszlám  vallásúak a kutyát tisztátalan, balszerencsét hozó állatnak tekintik. Ne adjunk kutyát  ábrázoló ajándékot! Ez Egyiptomra nem vonatkozik, náluk megengedett. 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2010. július 03. szombat, 20:56