A tél megpróbáltatásai - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
A tél megpróbáltatásai PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2012. február 11. szombat, 14:44

 


Téli útjelzőtábla

 

2012. február hónapban egész Európára kiterjedő megpróbáltatást jelentett a nagy hóesés és a rendkívüli hideg időjárás.


 

  

Hiába a gépkocsivezetők elővigyázatossága, a fagyos úttestről sokan csúsztak árokba s ami még szomorúbb, ez halálos áldozatokat is követelt. Pedig őket is várta otthon valaki.
Téli táj Téli tájTéli táj
Hála a média segítségének, sok családhoz érkezett a segítség  – gyakran az utolsó pillanatban – tűzifa, meleg takaró, és étel formájában. Sok szép példáját láttuk a nemzeti összefogásnak és a bajbajutottak megsegítésének.
Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik időt, fáradtságot és magukat nem kímélve segítettek embertársainkon. 

 

"Autós praktikák:

nem veszélytelen autóba ülni ilyen hidegben. A kocsit is megviseli a hideg, nehezen indul csúszik a jégen és a hó útját állja az úton. Mit tegyünk, hogy biztonságban érezzük magunkat?

 

Szabadítsuk ki az autót a hó fogságából. Söpörjük le a tetejéről a havat és alóla is. Ügyeljünk,hogy a kipufogó szabadon álljon, mert nem indul be a motor. Ha sikerül beindítani a motort, lassan nyomjuk meg a gázt. Nagyobb sikerrel indulhatunk el, ha az első kerekek egyenesen állnak. Ha nem mozdul a kocsi, lehet hintáztatni, vagyis előre-hátra kicsiket mozdítani. Ha mégis csak pörög egyhelyben a kerék, akkor szórjunk homokot vagy sót a kerekek elé, mert abban meg tud kapaszkodni. Ha nincs más, az autószőnyeg is megteszi. 

 

Ha ilyen zord időben útnak indulunk, legyen nálunk meleg tea, némi étel, pokróc, legyen feltöltve a tank és a telefonunk is. Ha pedig bármi okból végképp elakadunk az országúton, ne próbálkozzunk egyedül a kiszabadításunkkal, inkább hívjunk segítséget." D.Zs.

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2012. február 27. hétfő, 09:00