A Kínai Nagy Fal - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
A Kínai Nagy Fal PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Internet: Kína jelene an.pps, A világ csodái c.kiadvány   
2013. március 17. vasárnap, 09:53

A kínai nagyfalA kínai nagyfal 290 kilométerrel hosszabb mint gondolták, infravörös keresőkkel és műholdas helymeghatározó segítségével térképezik fel az ókori erődmény rendszert. Jelenlegi álláspont szerint a kínai nagyfal 7.200 km hosszú, /www.fn.hu/ átlagosan 10 méter magas, szélessége a talajszinten 7-8 méter, a bástyákon 4-6 méter.  Tudja Ön azt, hogy ez a világ leghosszabb temetője?
/Forrás: A világ csodái c. kiadvány Bibliotheca Kiadó Budapest, 1957 /

 

 

 

 

A kínai paraszt több mint ötszáz éven át nem bírt nyugodtan aratni a határon betörő hordák miatt. Végül Csin császár i.e. 246-ban elrendelte a világ legnagyobb és legerősebb védelmi erődrendszerének, a Nagy Falnak megépítését. Kiadta a parancsot, hogy minden ép férfi köteles a birodalmat körülzáró óriási fal építkezésében részt venni. Akik a parancsnak ellenszegültek, azokat az építkezéshez hurcolták és élve befalazták!!!

Az építkezések zavartalanságára, a munkások fegyelmére egy Meng Tien nevű generális vigyázott. Hárommillió ember állt akkor állandóan fegyverben Kínába! Ezeknek több mint kétharmada az épülőben levő falnál teljesített szolgálatot. Minden ötven méterre őr állt és minden másfélkilométeres szakaszon kilenc főből álló őrjárat cirkált.

A kínai nagyfal A kínai nagyfal 
Már a tizennyolcadik században kiszámították, hogy az egyetlen emberi teljesítmény, amelyet idegen bolygóról a földünkön észre lehetne venni, a Nagy Fal. Hétről hétre, évről évre épült, nyúlt. A tengerszintje alatt, Shanhaik-wan-nál kezdődött és a „világ tetején” fejezték be: a tibeti fennsíkon! Hegynek fel, völgynek le, végigkúszott Kína egész északi és nyugati határán.
A kínai nagyfal
Közel húszmillió ember pusztult el nyomorultul ebben a kényszermunkában. Pontos feljegyzések vannak arról, hogy az építkezéshez küldött minden kétszáz zsák rizsből csak egy érkezett el a munkásokhoz, mert a szállítók közül senki sem mert a munkahely közelébe menni. Attól féltek, hogy ott fogják őket. Így a nagy robotot végzők élelem és megfelelő ruházat nélkül szinte halálra voltak ítélve. Aki elpusztult, annak tetemét elégették, hamvait befalazták.  Hu Sin azt írja, hogy a Kínai Fal a világ leghosszabb temetője. Legalább tizenötmillió ember hamvai vannak belekeverve ebbe a hosszú sziklaépítménybe.

Modern építészek becslése szerint ezzel a munkával és a felhasznált anyaggal Európának majdnem valamennyi nagyobb városát, országútját, csatornáját és vasúti töltését még egyszer fel lehetne építeni.

Hossza ma kb. 7.200 km, de néhol két sorban fut, sőt Peking környékén háromszoros. Legerősebb mindenütt a belső fal. Magassága átlagban 10 - 11 m, szélessége 7 és fél m. Magasabb helyeken négyszögletű tornyokat építettek.

 

 

scroll back to top