A báli szezon minden évben január 6-tól, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak, ez a farsang, a bálok, a mulatságok ideje. A bál rendezésének és a bálok lefolyásának koronként és helyenként kialakult formái vannak, úgyszintén a táncok rendjének és az egyéb külsőségeknek is.
Ahhoz, hogy a vendégek jól érezzék magukat a bálban, kell egy kitűnő szervezőcsapat, aki előkészíti, megszervezi és minden olyan körülményt biztosít, amely lehetővé teszi a gondtalan szórakozást.
Hogyan fogjunk hozzá a bál szervezéséhez:
1.Hónapokkal előbb ki kell tűzni az időpontját. 2.Eldöntendő a vendégek létszáma. 3.Meg kell keresni hozzá a helyszínt, majd szerződést kell kötni. 4.Ekkor kezdetét veszi a költségvetés-tervezet készítése. 5.Kétféle forgatókönyvet kell készíteni: az egyik a technikai forgatókönyv, a másik a báli program eseményéről szól. 6.Kapcsolatfelvétel a grafikussal, plakát készíttetés. 7.Meghívók megtervezése a grafikus segítségével. 8.A bálterem dekorációját határidőre való megtervezése (színpad-világítás, dobogó a zenekar részére, léggömbök, tombola stb.) 9.A bálra meghívni kívánt vendégkör megállapítása. 10.A táncélet legpatinásabb művészképzőjéből táncosok felkérése. 11.Hostess-rendelés és szerződéskötés a szolgáltatást nyújtó céggel. 12. Ruhatárról való gondoskodás. 13. A bál fővédnökének, védnökeinek és a szponzoroknak írásban való felkérése. 14. Zenekar/zenekarok felkérése szerződés megkötésével, megállapodás a bál befejezésének időpontjában. 15. A gyertyafényes vacsora alatt kellemes háttérzene hangzik. 16.Szerződés azokkal a művészekkel, akik meghívást kapnak a bál fényének emelése céljából. 17.Szerződéskötés valamely étteremmel vagy cateringgel, akik a díszvacsorát és az italfogyasztást biztosítják. 18. Elegendő asztalról és székről való gondoskodás. 19. Különterem és koktélasztalok megrendelése a bárban. 20. Kétféle báli menü megrendelése. 21. A bálra jelentkezők névsorának folyamatos számítógépre vitele. 22. A VIP vendégek névsorának összeállítása. (Vigyázat: a hölgyek nem mindig a férjük nevén szerepelnek!) 23. Annak a személynek a felkérése, aki köszönti a bál megnyitója alkalmával a fővendégeket és a bál vendégeit. 24. Ültetési rend készítése a bálon résztvevő vendégek részére. 25. A meghívóknak határidőre történő szétküldése, különös tekintettel a VIP vendégekre. 26. Megrendelő levelek és szerződések megírása. 27. Parkolóhelyek biztosítása a gépkocsival érkező vendégek részére. 28. A bál napján minden helyszín aprólékos ellenőrzése. 29. A bál szervezőjének fő felelőse az utolsó napon összehívja a bál szervezőit, a közreműködőket és a technikai forgatókönyv alapján ismételt megbeszélést tart, továbbá felhívja a figyelmet a folyamatos ellenőrzésre. 30.Jó szórakozást kívánunk a bál minden résztvevőjének!
Díszvacsora menü ajánlata:
Welcome drink: "Kyr Royal" pezsgőkoktél juice
Előétel: "Aszúban érlelt libamájkorona" Tokaj gyöngye mártással, Alexander saláta fészekben.