Fontos információ Ausztráliába utazók részére! - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Fontos információ Ausztráliába utazók részére! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2010. április 01. csütörtök, 20:28

alt

 

Ausztráliában minden héten van egyórás program a Televízióban, amelyben bemutatják azokat a történeteket, amelyeket a külföldi utasok vétenek az ottani vámszabályok ellen.


Egy fiatal, angolul jól beszélő magyar házaspár amikor megérkezett Melbourn-be, sajnos nem vallotta be a bőröndben lévő másfél rúd téliszalámit. Ha valaki bevallja, akkor a tiltott árut elkobozzák és megsemmisítik. Ha nem vallja be az illető, akkor büntetésként 300 dollárt kell fizetni. Miután ez nem történt meg a házaspár részéről, ezért ki kellett fizetniük ezt a tetemes összeget.

Az odautazóknak fontos megjegyezni azt, hogy hús, csont, növény, toll, különféle magok, bőr bevitele tilos, mert megfertőzheti vírusokkal, bogarakkal az ottani földet, fákat, állatokat. Ausztráliában pl. nincs száj- és körömfájás, nagyon szigorúak etekintetben. Ha mégis előfordul valamilyen járvány, akkor négyzetkilométerekre kiterjedően az összes állatállományt kiirtják és elégetik védekezés céljából.

Ebből az a tanulság, ha valaki Ausztráliába kíván utazni, feltétlenül tanulmányozza át előzetesen a vámszabályokat. Ha valaki többféle információt kíván szerezni, kérem olvassa el ezen weblap „Világjáró” menüpontjában Ausztráliára vonatkozó írásaimat.

Ausztrália világa 1. Társadalmuk, öltözködésük. Milyenek az ausztrál emberek?

Ausztrália 2. Természeti adottságok.

Sok hasznos információhoz juthat, különösen a tengeri fürdőzéssel kapcsolatban. 
 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2010. április 01. csütörtök, 21:04