Cipődivat férfiaknak - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Cipődivat férfiaknak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   

 

51791.jpg„Ha tudni akarja valakiről, hogy jól öltözött-e, pillantson a lábára.” /George Frazier/

 

Az egész világon elismert tény, hogy Olaszország nagyhatalom a cipőgyártásban. Az olasz emberek nagy gondot fordítanak a lábbelijük kiválasztására, ápolására és viselésére egyaránt.

 

 

 

Az olasz cipők könnyedek, puhák, vékony talpúak és finom bőrük van. Az olasz emberek tudják, hogy minél vékonyabb a cipő talpa, annál jobban sugallja az eleganciát!

b_300_160_16777215_0___images_stories_ferficipo_m1[1].jpeg

Kétségtelen tény, hogy a cipővásárlási kedvünket az anyagiak határozzák meg. A statisztikák szerint hazánkban az évi cipővásárlás két pár körül van, míg nyugaton a statisztika szerint egy évben tizenkét-tizennyolc pár az átlag, amit vásárolnak.

A legtöbb magyar férfi a fekete cipőt részesíti előnyben. Merjünk bátrabb színeket vásárolni. Az olasz sikket a barna szín összes árnyalata határozza meg, szerintük ez a szín mindenhez jó.

b_300_160_16777215_0___images_stories_ferficipo_05[1].jpeg


Ezt az álláspontot nem mindenki fogadja el, mert az olasz ízlés szerint a kék, a mélyszürke, sőt a fekete öltönyhöz is a barna cipő a stílusos. Londonban tisztelik a hagyományokat, és ezt elfogadhatatlannak tartják. A britek a kék öltönyhöz feltétlenül fekete cipőt viselnek, ez a szokás hazánkban is.

Az olaszok kedvenc színei a natúr színek: a teveszín minden árnyalata, a konyak, a kakaóbarna, a négerbarna, még a pezsgő szín is. Ők állítják, hogy nem kell félni ezektől a színektől. Az olaszok mindig sámfára húzzák a cipőjüket. A bőr él, és átveszi a környezeti nedvességet. A bőrnek viszont ki kell simulnia, a sámfával megszüntethetjük a járóráncokat. Erre a célra a jó minőségű műanyagból készült sámfa is megfelelő, mert az felveszi a cipő fazonját és kifeszíti azt. A lényeg az, hogy jó legyen a rugózata.

Ami a cipő ápolását illeti: a praktikusnak mondható gyorsfény, az szárítja a bőrt, ezért ritkán szabad alkalmazni. Hasonlóan rossz minőségű a szilikon tartalmú cipőtisztítószer is. Ami ajánlható a minőség szempontjából: az a méhviasz alapanyagú cipő ápolókrém.

Kétségtelen, hogy egy elegáns öltöny mellett a cipőnek is hangsúlyos szerepet kell kapni. Ha színben minden harmonizál, akkor mondjuk azt hogy: de jól néz ki!

b_300_160_16777215_0___images_stories_ferficipo_06[1].jpeg


Az olasz férfiak elegánsak, az öltöny, a cipő, a zokni színe harmonizál egymással. A titok nyitja egyszerű: Az olasz férfiak két színnél többet soha nem vesznek fel!


Három jó szándékú észrevétel:

-Egy férfi protokollos azt kifogásolja, hogy: "a férfiak nem tisztítanak cipőt. A metrón utazva időnként végignézem a cipőket és alig látok kitisztított cipőt."

-Az egyik ismert színművésznő egy tv műsorban azt mondta: "nagyon zavar, amikor a színészek edző cipőbe jönnek a próbára."

-Néhány évvel ezelőtt egy német vendég azt a megjegyzést tette, hogy: "érdekes divat van Önöknél. A férfiak közül sokan járnak susogó joggingban és edző cipőben. Ezek mind sportolnak?" Erre nehéz volt megfelelő választ adni. A susogó jogging ma már ritkán látható, viszont az edző cipőt mindenhez viselik. Sajnos ez bizonyos szegénységet és igénytelenséget is takar. Az edző cipőt sportra készítették, az nem utcai viseletre való lábbeli.

 

Fotó: http://www.s-trade.hu

Szöveg: dr. Vámos Lászlóné protokoll szakértő

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2009. július 19. vasárnap, 11:04