Ahol a művészet és a szépség egyesül..... - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Ahol a művészet és a szépség egyesül..... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Forrás: www.style.hu   

 

altMichaela Frey osztrák iparművésznő valószínüleg álmában sem gondolta volna, hogy a nevét viselő cég egyszer nemzetközi hírűvé válik. Azt pedig végképp nem hihette, hogy a tűzzománcékszerek meghódítják az egész világot.


Bár Michaela Frey nagyon finom, precíz kézimunkáival előállított tűzzománc ékszerei viszonylag gyorsan felkeltették a nemzetközi divatvilág figyelmét - a 70-es években például Yves Saint Laurentnek tervezett ékszereket-, a nagy áttörés mégsem sikerült. Legfőbb oka ennek az volt, hogy a művésznő a könnyebb utat választotta és egyszerű, népies-alpesi motívumokkal díszítetett ékszereket készített.

A valódi sikertörténet gyökerei a 70-es évekig nyúlnak vissza. Michaela Frey-nek sürgősen gazdasági tanácsadóra volt szüksége, és épp kapóra jött a véletlenül - már ha vannak véletlenek - megismert fiatal jogász, dr. Friedrich Wille. Ő pedig jogtanácsosból hamarosan résztulajdonossá lépett elő, és nemzetközi divatházakkal - mint a Paco Rabanne vagy a Hermés - kötött szerződésekkel bővítette a piaci lehetőségeket. Változtatott a cég arculatán is: felfedezte az ékszerekbe álmodható művészetet. Michaela Frey 1980-ba bekövetkezett halála óta pedig a cég egyedüli tulajdonosa.

"Átvettem a művészeti vezetést is - emlékezik Dr. Wille -, és elvarázsolt ez a munka. Elképzeléseim középpontjába immár teljes mértékben a művészetek iránti szenvedélyem kerül. Egyszerűen imádok más kultúrákat, alkotásokat felfedezni. Ezek olyan csodálatos tapasztalatok, amelyeket életem végéig gyűjteni fogok. Manapság rengeteg ember vágyik a művészetekre, a múzeumok látogatottsága talán soha nem volt ilyen magas. Aki megvásárolja a mi ékszereinket, személyes kapcsolatot alkot ki a művészekkel, legyen az Monet, Klimt, vagy Hundertwasser". A dekoratív művészetek tűzzománc arany ékszerei új piacot nyitottak meg a cég számára. Az inspiráció forrása pedig, úgy tűnik, kiapadhatatlan. Az úgynevezett Fine Art-kollekciók mellett (amelyek az antik világnak, illetve a kortárs művészeteknek állítanak emléket) az Hommgae sorozatok állnak legközelebb a tervezők szívéhez.
                                                                        alt       
Az idei év új kollekciója a szecesszió egyik legnagyobb művészetének, a cseh származású Alponse Mucha-nak tiszteletére készült, és hűen követi Mucha egyedi stílusjegyeit, színeit és formáit. A kollekció minkét szettje- a Sarah Bernhadt és a Libussa (mely Prága alapítója, a mondabeli cseh hercegnő nevét viseli)- a művész karrierjének legfontosabb állomásaira utal. "Ékszereink egészen egyedi kisugárzást kölcsönöznek. Nekünk az a célunk, hogy biztosítsuk, minden nő különleges egyéniség. Legújabb, "Díva" elnevezésű karkötőink épp ezért születtek, hogy felkeltsék a hölgyekben szunnyadó szenvedélyes, vonzó nőt… Mivel ékszereink kézi munkával készülnek, kapacitásunk véges. Ám épp ez növeli termékeink exkluzivitását. Magyarországon például kifejezetten luxuscikkeknek számítanak az ékszereink. Érdekes, hogy sokan nem értették, miért vettünk erre az irányt. Én viszont rajongok Magyarországért - remélem, a magyarok között is van, aki így érez Ausztria iránt -, és biztos voltam döntésem helyességében. Igazam lett, ma már két üzlettel büszkélkedhetünk Budapesten. Ez az ország dinamikusan fejlődik, az embereket pedig vonzza a kultúra és a művészet."

                                                                         alt


A Frey Wille alkotócsoportja híres arról, hogy harmonikus csapatszellemben szeret dolgozni. A cég - bár szerte a világon óriási sikereket ér el - a mai napig hű a gyökerekhez, hiszen bázisuk még mindig abban a bécsi utcában van, ahol Michaela Frey első ecsetvonásait tette. Dr. Wille pedig határtalanul büszke mindarra, amit létrehozott. "Családban marad-e a cég, nem tudom még, de nem is ez a fontos. Az a feladatom, hogy amíg tehetem, a legjobban irányítsam a vállalkozást. Bölcsebb szeretnék még lenni, és boldogságot adni a családomnak, a körülöttem dolgozóknak, és vásárlóinknak. Az én álmaim valóra váltak. Szeretném, hogy termékeink mindenkit közelebb hozzanak saját álmaikhoz." 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2010. január 02. szombat, 22:13