9. rész: Hölgyprogram - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
9. rész: Hölgyprogram PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné-Katalin és Kovács Gabi   
2011. február 11. péntek, 19:53

Szervezője: Kovács Gabi protokoll- és eventsmanager


A Kongresszuson résztvevő hozzátartozók és kísérők, kétórás budapesti városnézés során megtekintették a Bazilikát, az Operaházat, a Hősök terét, a Vajdahunyad várat. A vendégek az Andrássy úton található Kogart Galéria éttermében ebédeltek. A Galéria vendégeként, egy művészettörténész segítségével megtekintették a „Tömbök – Formák – Alakok” címmel Szurcsik József festő és Boldi (Szmrecsányi Boldizsár) szobrászművész monumentális alkotásait. A nagysikerű kiállítást követően, a művészettörténész nem győzött válaszolni a sokféle kérdésre.

A városnézés folytatásaként, a vendégek a Gellérthegy tetejéről, gyönyörködtek a mindenkit elbűvölő, pompás kilátásban, majd ezután megtekintették a Nagycsarnokot. Elismeréssel nyilatkoztak a csarnok rendezettségéről, a szép magyar árukról, az eladók kedvességéről és többen különféle árut vásároltak, többek között a népszerű pirospaprikát. 

Másnap Szentendrére vezetett az út. A Kovács Margit Múzeumban filmvetítésre került sor, majd elragadtatással nézegették a kerámiákat. A vendégeknek szerencséjük volt, mert megtekinthették a Szerb templomot, továbbá a Szamos Marcipán üzletében nemcsak kóstolásra került sor, hanem megismerhették a finom és sokféle édesség elkészítését is.

Az ebéd elfogyasztására a pomázi Teleki-Wattay Kastélyban várták a vendégeket. A helyi idegenvezető bemutatta a két hektáros festői szépségű barokk parkot, illetve az 1773-ban épült barokk kastélyt.
A XIX. század második felében átalakítás folytán az épület termeit eklektikus stílusban átalakították, többek között a kitűnő akusztikájú nagytermet, ahol rendszeresen hangversenyeket rendeznek. Miután a Teleki családnak a történelem során spanyol kapcsolata is volt, ezt a történetet nagy érdeklődéssel hallgatták a vendégek.

Szervezőként annak örültem a legjobban, hogy a vendégek nagy elismeréssel beszéltek a látottakról és megígérték, hogy turistaként vissza fognak térni Magyarországra, mert úgy érezték, sok szép látnivaló van még ebben az országban.

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2011. február 12. szombat, 09:38