3. rész: A szakmai programokról - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
3. rész: A szakmai programokról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné Katalin   
2011. február 12. szombat, 10:19

 

Készüllt: Kótai Erikának, a Szervező Bizottság elnökének összefoglalója alapján

 


A szakmai programot, azaz az előadás témaköreit három szekcióra bontották .
Sokszínűség a globalizációban, Az Európai Unió új kihívásai, valamint Kultúrák közötti kommunikáció a protokollban.
A „Sokszínűség a globalizációban” c. szekció több témát ölelt fel, nevezetesen: az állami és diplomáciai protokollt, az üzleti élet nemzetközi protokollját, a sportprotokollt, a kulturális rendezvények protokollját, a tánckultúrát, az egyházi protokollt, valamint szó volt a protokoll oktatásáról, és a környezetvédelemről is.
A Világkongresszus 150 fős magja még nem volt Magyarországon. Szép számmal érkeztek kísérő vendégek is, akiknek a kongresszus ideje alatt sikerült bemutatni fővárosunkat és annak környékét, melyről külön pontban számolunk be. Természetesen a kongresszus résztvevőinek is lehetőséget adtunk fővárosunk nevezetességeinek megtekintésére.
A szakmai programok előadóinak neve már a weboldalon is megtalálható volt. Többek között olyan elismert magyar szaktekintélyek, mint Dr. Vámos Lászlóné, igazságügyi főtanácsos asszony, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének Alapítója és Örökös Tiszteletbeli Elnöke, Karger-Kocsis László a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének jelenlegi elnöke. A kongresszus megnyitóján Robák Ferenc Kormánybiztos úr, a magyar EU soros elnökségre való felkészülés operatív munka folyamatairól tájékoztatta a hallgatóságot. Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára "Környezetvédelmi prioritások Magyarországon. Néhány informácio a vörös iszap katasztrófa helyzetéről" címmel tartott magasszínvonalú előadást. "Esélyegyenlőség és protokoll" - ról  hallhattak egy nagyon érdekes előadást a résztvevők Dr. Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkár előadásában.

A szervezők külön hangsúlyt helyeztek arra, hogy mindhárom szekcióban minél több legyen a külföldi előadók száma. Több kontinensről érkeztek előadók, többek között Európából, Dél-Amerika számos országából, valamint az ázsiai kontinensről, Kínából.

A 15 éves múlttal rendelkező konferencia-sorozat tapasztalata mindenképpen azt mutatja, hogy e témák elmélyítésén felül kiemelendő a világ minden tájára kiépíthető kapcsolatszerzési lehetőség, ami szinte pótolhatatlan kincs egy protokollos számára. S úgy véljük, hogy minden kedves érdeklődő színes és nagyon érdekes előadások élményével térhetett haza még akkor is, ha csupán saját képzésük, tudásuk gyarapítása volt a cél. Meggyőződésünk, hogy minden kedves résztvevőnek egyedi élményben volt része. 
 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2011. február 12. szombat, 10:20