Írta: Dr. Csizmadia László
|
2012. szeptember 12. szerda, 19:48 |
Evőkanállal csak levest eszünk.
Kiskanállal krémet, felfujtat, befőttet, parfét, sodót, mártásokat, lágy tojást, fagylaltot eszünk. A nyers gyümölcsök közül kiskanállal fogyasztjuk az epret, málnát, ribizlit.
Késsel és villával fogyasztják a húsos előételeket és minden főfogást. A halat csak halkéssel és halvillával szabad enni. A hal fogyasztása közben a szálkákat szájunkból nyelvünkkel a villára toljuk és a tányér szélére vagy a külön erre a célra szolgáló tányérra helyezzük. Ha nem adnak halkést, akkor sem nyúlunk hozzá a rendes késsel, hanem villával: a bal kezünkben tartott darabka kenyérrel leszorított halból a villával fosztunk le és viszünk a szánkhoz kis darabokat.
Kanállal és villával fogyasztjuk a makarónit, a spagettit.
Kizárólag villával ehető a főtt tészta, rétes, piskótaféle, torta. Ha csak villát használunk az étkezéshez, azt a jobb kezünkbe vesszük.
Vannak ételek amit kézzel szokás enni, pl. a virslit, ujjainkkal kettétörve mártogatjuk mustárba vagy tormába.
|
Módosítás dátuma: 2012. október 20. szombat, 07:42 |