19. rész - Fogadás, díszétkezés |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin | |||
2011. május 12. csütörtök, 07:27 | |||
A Westminsteri Apátságban kimondott „igen” után a vendégek a legfinomabb angol ételeket kóstolhatták végig a Buckingham palotában fogadás címén.
A palota 19 termét rendezték át az esemény idejére. 600 fő volt az ideg meghívott vendégek száma és 60 pincér szolgálta ki őket. Érkezéskor édességgel és egy pohár pezsgővel kínálták meg a vendégeket.
II. Erzsébet királynő által adott fogadás költségeit a királynő és az öröm apa, Károly herceg, valamint a Middleton család fedezte.
A szertartás utáni fogadás ételsorát II. Erzsébet hagyta jóvá, az előételek között kolbászfalatkákat, apró szendvicseket és mártogatós ételeket találtak. A főételek listáját nem sikerült kideríteni.
Este 7 óra után egy 250 fő meghívottból álló, szűkebb kör ült a vacsoraasztalhoz, Károly herceg vendégeként.
A vacsorafogásokat Kate és Vilmos választotta: vadpástétom, stake, bárányborda és lazac. A hagyományos angol gyümölcsös esküvői torta mellett lesz csokitorta is, hiszen II. Erzsébet és unokája szinte csak egy dologban értenek egyet: mindketten szeretik a csokis édességet.
/ R. Kövér Balázs Nők Lapja Extra 2011/16. /
Ezután táncmulatság következett és talán Paul McCartney is énekelt az esküvőn. Reggel 6 óráig tartott és Harry herceg túlélő reggelit szolgáltatott fel a még ott lévő vendégeknek.
Két tortát szolgáltak fel a két rendezvényen. Bár 1900 vendég volt hivatalos, de a Buckingham palotába, már csak 600 szerencsés kiválasztottat hívtak meg.
A „fő” torta Kate ízlése szerint készült, többemeletes, hagyományos gyümölcs torta volt, habbal, fehér cukorbevonattal és friss gyümölcsökkel ízesítve, gazdag virágdekorációval. Az ismert angol cukrászmester készíti Fiona Cairns.
A második esküvői torta Vilmos herceg ízlése szerint készül, kedvenc gyermekkori édessége alapján, ami nem más, mint egy viszonylag egyszerű keserű csokoládé öntettel ízesített, teasütemény darabkákból összeállított torta.
![]()
|