13. rész Egzotikus kínai ételek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: www.eszakhirnok.hu   
2011. március 14. hétfő, 18:38

100 napos tojásKorábban már tettem említést a kínai étkezési szokásokról, most az extrémitásokról néhány szó. Azt tudjuk, hogy Kínában mindent esznek, ami repül, kúszik, mászik, vagy jár, és lába van vagy szárnya. A kínai konyha tradicionális ételei világszerte közkedveltek, a kínai éttermek, kifőzdék, nálunk is nagyon népszerűek. /Érzékeny gyomrúak, étvágytalanok ne nézzék!/


Nézzünk néhány különlegességet:

A ritka és drága kategóriába tartozik a száz napos tojás is, melyet állítólag száz napig ecetben érlelnek, majd miután a fehérje kocsonyás barnává, a sárgája, pedig feketévé változik: ehető.
 
Kutyamáj zöldséggel Szívesen fogyasztanak nyárson sütött rovarokat, férgeket, skorpiókat.

       Kutyamáj zöldséggel.   Szívesen fogyasztanak nyárson sütött rovarokat, férgeket, skorpiókat.


Sokszor olvashatunk arról, hogy Kínában kedvelt csemege a kutyahús. Ez valóban így van, de nem kell attól tartanunk, hogy egy kínai étterembe betérve, véletlenül ilyen ételt választunk. Az sem igaz, hogy levadásszák az utcán a kutyákat, és azokat szolgálják fel. Erre a célra külön tenyésztenek kutyákat, és csak speciális éttermekben, az ottani ínyenceknek kínálják.

Néhány egyéb különlegesség:

Kecsketüdő paprikával Fókapénisz
           Kecsketüdő paprikával                                                  Fókapénisz

 

 

scroll back to top