Ruhaköltemények az Anna-bálon 4. rész - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Ruhaköltemények az Anna-bálon 4. rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina stylist - oktató   


altAz Anna-bálon megjelenni ma is divatos szórakozás, az ifjú hölgyeknek pedig hatalmas élmény.

Akár üzleti tárgyalás előkészítésére, akár az érettebb hölgyek legújabb ruhakölteményeinek bemutatásra is alkalmas az esemény, híven a tradícióhoz, hiszen a települést a tehetős emberek nem csak a bál hőskorában keresték fel, hanem teszik ezt ma is: a balatoni megmártózáson túl kikapcsolódásra, társasági életre is vágynak.
Így aztán máris témánál vagyunk: viselkedés és öltözékek terén vajon megfelelünk-e a nagy elődök kényes ízlésének? Az elegancia nemcsak a ruházatot jelenti, hanem annak viselési módját is. A legdrágább ruhában sem elegáns az, aki nem a helyzetnek, alkalomnak megfelelően viselkedik. Már az Operabált bemutató cikkemben is írtam arról, hogy sem az elmúlt időszak társadalmi konvencióktól és ünnepélyes eseményektől mentes érája, sem a mai kor minőséget és tradíciót, tartást nem becsülő trendje nem kedvez a bál „zökkenőmentes” hangulatának. Érdekes módon a bál öltözködésprotokoll és viselkedéskultúra szempontjából is kisebb sokkot okozott, mint budapesti, téli testvére: a legtöbb hölgy pompázatos nyári színekben tartott estélyi ruhákban jelent meg a viháncolóan jókedvű, hamvas, habos fehér ruhás elsőbálozók mellett.

A nyári tánc- avagy báliruhák nyugodtan lehetnek lágyan libbenőek, színesek vagy akár mintásak, kissé frivolak is, aminek minden hölgy kiválóan megfelelt, aki estélyiben jelent meg! Nem egy kiválóan megválasztott ruhát láttam, mely színével és stílusával is telitalálat volt az adott hölgy számára és az eseményhez. Az urak szmokingban, fényesebb anyagú vagy fekete öltönyben pompáztak az eseményen. Viszonylag kevés volt az ide nem illő rövid vagy túl hétköznapi ruha. Külön öröm volt a szívemnek a szépen kezelt hajak látványa, melyet a budapesti hölgyek már készen „utazattak” a helyszínre. Színben és színben tartottak voltak az attraktív bizsuk és ékszerek, a csinos topánkák. Ugyan estélyekre az elől zárt cipő az előírásos, egy nyári eseményen, színes, vékony táncruhához engedményt tehetünk a szandálok irányába! Igen érdekesnek találtam, hogy az eseményen nyomát sem láttam a nagyzolásnak és feltűnősködésnek, és a celeb-jelenlét is minimális, észrevétlen maradt! /megj. a báli ruhák nem az Anna-bálon voltak láthatók/alt
 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2011. március 15. kedd, 19:41