Korábban már tettem említést a kínai étkezési szokásokról, most az extrémitásokról néhány szó. Azt tudjuk, hogy Kínában mindent esznek, ami repül, kúszik, mászik, vagy jár, és lába van vagy szárnya. A kínai konyha tradicionális ételei világszerte közkedveltek, a kínai éttermek, kifőzdék, nálunk is nagyon népszerűek. /Érzékeny gyomrúak, étvágytalanok ne nézzék!/
Nézzünk néhány különlegességet:
A ritka és drága kategóriába tartozik a száz napos tojás is, melyet állítólag száz napig ecetben érlelnek, majd miután a fehérje kocsonyás barnává, a sárgája, pedig feketévé változik: ehető.
Kutyamáj zöldséggel. Szívesen fogyasztanak nyárson sütött rovarokat, férgeket, skorpiókat.
Sokszor olvashatunk arról, hogy Kínában kedvelt csemege a kutyahús. Ez valóban így van, de nem kell attól tartanunk, hogy egy kínai étterembe betérve, véletlenül ilyen ételt választunk. Az sem igaz, hogy levadásszák az utcán a kutyákat, és azokat szolgálják fel. Erre a célra külön tenyésztenek kutyákat, és csak speciális éttermekben, az ottani ínyenceknek kínálják.
Néhány egyéb különlegesség:
Kecsketüdő paprikával Fókapénisz
|