Kedvelt népművészeti boltom Szentendrén - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
Kedvelt népművészeti boltom Szentendrén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: és fotózta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2010. július 18. vasárnap, 09:36


Szentendre, a festői kisváros, Budapest közelében található.

Macskaköves utak, múzeumok, templomok, sikátorok, éttermek és számos népművészeti bolt látható, melynek színes kirakatát érdeklődéssel nézegetik a látogatók.      Miután elég sok delegációval jártam Szentendrén, többen megkérdezték tőlem, hogy a sok üzlet közül melyik számomra a legkedvesebb?


Szentendre

A válaszom egyértelműen a Kézimunka Art Kft. üzletére esett azért,  mert nemcsak a rendkívül nagy választék köti le a vendég érdeklődését a  szemet gyönyörködtető ajándéktárgyak között , hanem sugárzik belőle a tulajdonosnak és feleségének az ajándéktárgyak iránti szeretete, ami különleges igényességgel párosul. Mint megtudtam, a családi vállalkozásban működő üzlet több mint 140 zsűrizett terméket forgalmaz.


Erdélyi népviselet

 

 

 

 

Nekem az tetszik a legjobban, hogy elsősorban a hagyományos magyar kézimunkákat forgalmazzák, ami –  sajnos – már  nem sok üzletben  látható.
A nézelődő válogathat a szebbnél szebb kalocsai hímzéses terítők között, vásárolhat a matyó-, vagy búzsáki hímzéses blúzokból. Nagy a választék. Bár, mint megtudtam, a búzsáki hímzéses termék ma már elég ritka.

 

 

 

Természetesen az erdélyi tájegységekből való hímzett terítők, kézimunkák, apró ajándéktárgyak között is nagy a választék.

Erdélyi hímzett termékekErdélyi hímzett termékekErdélyi hímzett termékek
 

Az üzlet címe: Kézimunka Art Kft. 2000 Szentendre, Bogdáni u.29.
 
Tel: 06-20-942-7293
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

ÜzletÜzlet

 

scroll back to top