4. rész A nagyvilág érdekességei.Ausztrália. - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
4. rész A nagyvilág érdekességei.Ausztrália. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2010. január 06. szerda, 10:12

 

Ausztrália

Tartsuk tiszteletbe a különböző népek vallási és kulturális szokásait./Ausztrália/

 

 


A  www.protokoll-info.hu  weblap Világjáró menüpontjában hosszú cikket olvashat Ausztrália érdekességeiről, szokásairól, míg a Fotógalériában számos szép felvétel látható Ausztráliáról. Egy ott élő kedves úr, Steven Cseke sok fotóval és információval látott el levelezés útján, így sikerült összeállítanom e szép országról egy sor érdekes információt.

A struc őshazája Afrika, de betelepítették Ausztráliába is, ahol a sivatagos vidéken jól meghonosodott. Több mint negyven évig él.

Ebben a földrésznyi országban honos a struc, amely minden csillogó dologba belekap, lenyeli azt. A hölgyek vigyázzanak a fülbevalójukra és a gyűrűre is, mert odacsíp a struc. Egy hölgy szemüvegét úgy lekapta a szeméről, hogy szerencsére még csak meg sem sértette az arcát.
Egy másik hölgy azt mesélte, hogy Svédországban a struc lekapta a  gyűrűt a kezéről és azt lenyelte.

Egyébként elmesélték nekem azt is, hogy az esti közúti közlekedést zavarja a kenguru Ausztráliában. Ezek az állatok sötétedéskor jönnek elő, és igen szeretnek az országutakon tartózkodni. Jó lenne néhány érdekességet megtudni az ott élő emberektől, akik struccal vagy kenguruval találkoztak.

 

 

scroll back to top