11. rész A kínai orvoslás - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
11. rész A kínai orvoslás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: www.eszakhirnok.hu   
2011. március 14. hétfő, 19:49

 

altElőször is az általános testi-lelki kondíció megőrzéséhez ott a thai-chi.

Reggelente, esténként a parkokban, a nagyobb épületek előtti tereken zenére végzik a gyakorlatokat, akár pizsamában is. Az orvosi vizsgálat az egyensúlyon alapul, /Ying-Yang/ egyszerre mindkét kezeden mérnek pulzust, vérnyomást, és ha nem éreznek teljes összhangot, akkor következtetnek valamilyen betegségre. Szerintem a szívnél és a májnál vannak leginkább zavarban, mert azokból csak egy van. Ma is megszívlelendő, hogy a kínai császárok csak akkor fizettek az orvosoknak, ha egészségesek voltak, ha megbetegedtek, nem adtak semmit.


A terápiához rengeteg, többnyire gyógynövényekből készült orvosságot készítenek, melyeket előszeretettel kis labdacsokba csomagolnak. A dózis is meglepő, mert az ajánlások szerint 4x8db.-ot vagy ennél többet kell naponta beszedni.

 

A klasszikus kínai orvoslás
A klasszikus kínai orvoslás előszeretettel alkalmaz különféle alternatív gyógymódot. Az akupunktúra már nálunk is elterjedt módszer, de pl. az a megállapítás, hogy a gyomrunk és a májunk szereti a zenét, külön zenei album van az emésztési rendszer működésének elősegítésére is. Ilyen jellegű problémáim esetén, én a magyar módszert részesítem előnyben, és „unicum”-ot iszom, ha fokozni akarom a hatást, akkor zenére teszem.
 

scroll back to top