8.rész. Dísztűk, csatok, fésű - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
8.rész. Dísztűk, csatok, fésű PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina stylit-oktató www.stylistebook.hu   

 


Fésűk, csattok

 

A kontyot díszítheti strasszkő, gyöngy, csipke, kagyló, selyem- vagy élővirág is.

 

 

Fésűk, csattokAz ilyen díszek legegyszerűbb rögzítési módja, ha egyenként, kontytűvel szúrjuk a megfelelő helyre a frizurában. Ezeket a díszeket jól lehet rögzíteni a hajban különböző csattokkal, spirálokkal, vagy csipeszek segítségével. Az erre szakosodott esküvői kellékes boltok számos előre gyártott díszt tartanak, ezzel megkönnyítve a mennyasszony és fodrásza dolgát. Az élővirágnak természetesen nagyon frissnek és lehetőleg jó minőségűnek kell lennie, hogy minél tovább bírja hervadás nélkül.

MIRE ÜGYELJÜNK? Leengedett hajban nem tudjuk használni a tűket, csak a csattal ellátott díszeket. Ezeknél kérdéses lehet, hogy a csat foglalata nem látszik-e ki, ami elcsúfítja a frizurát. A legfontosabb az, hogy a ruhán található díszeket figyelembe vegyük választásnál nem csak színükben, hanem alapanyagukban is. A strasszos ruhához a hajba is kő való, a gyöngyhöz gyöngy. Ha nincs díszítés a ruhán, az apró selyemrózsa is bájos. A díszített hajhoz a fátyol általában szükségtelen, hiszen elfedné azt, és a nyakékkel is vigyázni kell, hiszen stílusban passzolniuk kell, és nem lehet túl sok díszítőelem az arc körül.

MIHEZ VALÓ? A kicsi, hajba beszúrt díszek a lehető legjobban alkalmazhatóak esküvőn, mert minden stílushoz találunk megfelelőt. A fémesen hideg hatású kőtől, gyöngytől, csipkeszalagostól kezdve a bájos fehér vagy színes selyem-virágocskákig, akár kő és gyöngy kombinációban, minden fémes színben az aranytól bronzig, ezüstig, szóval minden stílusban léteznek. Bármilyen stílusú és színű ruhához tudjuk alkalmazni. Modern és extravagáns, romantikus vagy klasszikusan királylányos ruhákhoz is jól passzol.
 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2012. február 15. szerda, 06:42