7.rész. Szalagok - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
7.rész. Szalagok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina stylist-oktató www.stylestebook.hu   


Strassz

 

Egy diszkrét, bársony vagy selyem szalag egy gondosan fésült menyasszonyi konttyal társítva kiemeli az arc szépségét, romantikus hatást kelt.

 

Számos stílus közül választhat, az egyszerűtől a gyöngyökkel, kristályokkal díszítettekig. A szalagok előnye, hogy jól rögzíthetőek a hajban, nem kell attól félni, hogy kipotyognak a tánc hevében.

 

 

Esküvői virágdíszMIRE ÜGYELJÜNK? A szalagok lényege az, hogy készen, díszítve vesszük vagy profi készíti – otthoni barkácsolás ritkán vezet szép eredményre. A szalagok stílusát és a frizurát gondosan meg kell tervezni: lányosan bohókás lehet a fonott tincsek körül tekergőzve, de klasszikusan is beletekerhetjük a tarkókontyba, reneszánsz királyi pompát imitálva. Lehet a fonott, fejtetején megtűzött hajkoszorú körül, belefonva a tincsek közé, vagy a lelógó copfban is. Az ezüst és arany szalag egy hasonlóan fémes csipke ruhadíszhez tökéletes. 2011-ben a fonat kifejezetten divatos, azonban nem mindegy, milyen archoz és stílushoz választjuk ezt a bohókás díszítési módot. A fehér selyem sötétebb hajban mutat jól, mint ahogyan a gyöngy és a kis fehér selyemvirág is. Pasztell színekben szőke hölgyeknek is kedves, azonban a pasztellrózsaszín vagy kék szalag enyhén giccsessé, koszorúslány hatásúvá válhat.

MIHEZ VALÓ? A fehér vagy arany, ezüst sima selyemszalag vagy gyöngyös láncszalag is romantikus ruhákhoz csinos. A rávarrott selyemvirágokkal készült szalag már nehezebb eset: nagy térfogatú – esetleg vendéghajjal formázott konty – való hozzá. Mérlegeljük, hogy egy egyszerűbb megoldás nem csinosabb-e! A színes bársonyszalag középkori hatású, kifejezetten jól illik tehát a nehezebben suhogó bársony vagy atlasz ruhákhoz, nemzeti stílusban. A magyar nemzeti öltözékhez, melynek része a fűzött felsőrész, egy azonos színű szalagcsokor nagyon autentikus hatású lehet.

 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2012. február 15. szerda, 06:40