5. rész Fiatalos - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
5. rész Fiatalos PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina stylist-oktató   

 

Hosszított fazon

 

A hosszított fazonú kabátok, longzsakettek manapság nagyon divatosak. Magas és vékony férfiakon szinte őrgrófi hatást keltenek: egyszerre színpadiasak és elegánsak.

 

Attól függően, hogy hová vesszük fel, társulhat színes kiegészítőkkel és sima inggel, de ceremóniára fehér szmokinginggel, plasztronnal csinos. 


Hosszított fazon

Azt lehet mondani, hogy a hosszított zakó az egyik nagy újdonság a divatpalettán: egyre inkább terjed. Lényegében rokon vonást mutat a party öltönyökkel, ugyanúgy hordható kombinált öltözékként és 3 részes öltönyként is, elsősorban plasztronnal. Talán csak annyiban más, hogy a hosszított zakó nemigen alkalmas „sima” hivatali, emelkedett alkalmakra, de formális jelleggel sem, mert feltűnő, túlságosan színpadias. A longzsakettek anyaga gyakran brokát, önmagában pasley mintás, elsősorban visszafogott fekete színű. A longzsakett romantikus és klasszikus menyasszonyi ruhákhoz csinos, de mindenképpen letisztultabb hatású és egyszínű ruhákhoz ajánlható, hiszen hamar jelmezzé válik. Így a fátyol sem ehhez a stílushoz való! A lehető legjobban akkor járunk, ha az öltönyanyag szempontjából nem választunk túl fényeset: elég ha a fazon és apró kiegészítők – díszgombok, hajtások – adják speciális hangulatát.
 
 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2012. május 24. csütörtök, 05:36