3. rész Romantikus frizura - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
3. rész Romantikus frizura PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina stylist-oktató   

 

Romantikus hajviselet

 

A romantikus haj két alaptípusa a finoman hullámos, kiengedett hosszú haj, illetve a kissé szétrázott, laza konty.

 

 

 

Rövid hajakból, főleg Lolitáknak, csinálhatunk kissé zilált, tollal díszített hajat. A frizura lényege a glamour: azaz minden belefér, ami a szépséggel azonos és súrolja a giccs határát. A romantikus esküvői frizura főleg hullámokból, nagy volumenű hajrészekből áll. Fésülve, feltűzve vagy szabadon hagyva nyitott hajként viselendő.

 

Romantikus hajviselet Romantikus hajviselet

A haj hullámosításának számtalan technikája ismert, kezdve a legősibb csavaróra rakott hajaktól, a különböző vízhullám technikákon át a mai legmodernebb sütési technikákig. Sütővasak hada áll rendelkezésre, hogy gyorsan és nagyon tartósan ondoláljuk fürtjeinket. Készíthető ezekkel apró lokni, nagy laza hullám vagy vízhullámhoz hasonló lágy krepp. A lényeg, hogy jól előkészített legyen a fésülés. Az erősen besütött vagy jól berakott haj nagyon tartós frizurát eredményez. A művi, túllakkozott hajak azonban nem romantikusak - a végeredmény legyen lágy vonalú. A frizura vonalvezetése kibontott vagy félig feltűzött. Ez azt jelenti, hogy az arcból a fejbúb irányában két oldalt feltűzzük a tincseket, így az arc „kinyílik”, viszont a fej hátulján teljesen szabadon pompáznak a loknik. Ez a tűzés ideális a szintén habos fátyol betűzésére és különböző diadémok, koronák rögzítésére is alkalmas.

 

A romantikus esküvői időt állók, minden generációnak ugyan azokat az értékeket közvetíti. Előszeretettel készülnek romantikus esküvői frizurák póthajak segítségével, ügyelve a hajszínek harmóniájára. 
 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2012. április 12. csütörtök, 06:34