20. rész. - Biztonság- Hintók - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
20. rész. - Biztonság- Hintók PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2011. május 12. csütörtök, 06:58
Nyitott hintó
A szervezők és a brit biztonsági szervek  tartottak az anti-royalistáktól, akik az ünneplő tömeg közé vegyülhetnek. A biztonsági intézkedések drágábbak lettek, mint amilyet Nagy-Britannia valaha tapasztalt. Több ezer rendőr volt szolgálatban, mesterlövések álltak készenlétben a házak tetején, és elit fegyveres alakulatok vegyültek a nép közé. Az utcai csatornákat átnézték, majd mindet leheggesztették.
 
Az esküvő napján hideg szél és zivatar volt várható Londonban. Szerencsére az előrejelzés ezúttal valótlannak bizonyult. Szép volt az idő, így az ifjú pár az esküvőről az udvari garázs legféltettebb kincsével, a 109 éves hintóval indult a Buckingham palotába.
 
Nyitott hintó
 
Rosszidő esetére a patinás, 1881-ben készült zárt hintó állt készenlétben.
 
Zárt hintó
 
Legalább 500.000 látogatóval számoltak, de ennél sokkal többen voltak Ezen a napon kb. 500 – 750 millió font közötti többletforgalmat vártak az esküvőre a Nagy-Britanniába látogatók tömegétől. A nagy tömegnek az utcán való mozgatása óriási feladatot igényelt, de dicséretükre mondva, pontosan, időre érkezett mindenki a Buckhingham palota elé, amikor a hitvesi csókot akarták megnézni. 
scroll back to top