19. rész - Fogadás, díszétkezés - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
19. rész - Fogadás, díszétkezés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Vámos Lászlóné - Katalin   
2011. május 12. csütörtök, 07:27
Esküvői torta
 
A Westminsteri Apátságban kimondott „igen” után a vendégek a legfinomabb angol ételeket kóstolhatták végig a Buckingham palotában fogadás címén.
A palota 19 termét rendezték át az esemény idejére. 600 fő volt az ideg meghívott vendégek száma és 60 pincér szolgálta ki őket. Érkezéskor édességgel és egy pohár pezsgővel kínálták meg a vendégeket.
II. Erzsébet királynő által adott fogadás költségeit a királynő és az öröm apa, Károly herceg, valamint a Middleton család fedezte. 
 
A szertartás utáni fogadás ételsorát II. Erzsébet hagyta jóvá, az előételek között kolbászfalatkákat, apró szendvicseket és mártogatós ételeket találtak. A főételek listáját nem sikerült kideríteni. 
 
Este 7 óra után egy 250 fő meghívottból álló, szűkebb kör ült a vacsoraasztalhoz, Károly herceg vendégeként.
 
A vacsorafogásokat Kate és Vilmos választotta: vadpástétom, stake, bárányborda és lazac. A hagyományos angol gyümölcsös esküvői torta mellett lesz csokitorta is, hiszen II. Erzsébet és unokája szinte csak egy dologban értenek egyet: mindketten szeretik a csokis édességet.
/ R. Kövér Balázs Nők Lapja Extra 2011/16. /
 
 Ezután táncmulatság következett és talán Paul McCartney is énekelt az esküvőn. Reggel 6 óráig tartott és Harry herceg túlélő reggelit szolgáltatott fel a még ott lévő vendégeknek.
 
Két tortát szolgáltak fel a két rendezvényen. Bár 1900 vendég volt hivatalos, de a Buckingham palotába, már csak 600 szerencsés kiválasztottat hívtak meg.
Két tortát szolgáltak fel 
A „fő” torta Kate ízlése szerint készült, többemeletes, hagyományos gyümölcs torta volt, habbal, fehér cukorbevonattal és friss gyümölcsökkel ízesítve, gazdag virágdekorációval. Az ismert angol cukrászmester készíti Fiona Cairns.
 
A második esküvői torta Vilmos herceg ízlése szerint készül, kedvenc gyermekkori édessége alapján, ami nem más, mint egy viszonylag egyszerű keserű csokoládé öntettel ízesített, teasütemény darabkákból összeállított torta.
 

 

scroll back to top