1. rész Esküvői frizurák. Klasszikus frizura - www.protokoll-info.hu - Dr. Vámos Lászlóné Protokoll szakértő weboldala
1. rész Esküvői frizurák. Klasszikus frizura PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szűr Krisztina stylist-oktató www.stylestebook.hu   

 

Klasszikus frizura

 

Ugyan a királylányos megjelenés muszáj-kiegészítője a csigás haj, konty, plusz a hosszú fátyol, a stílus merevségét lazíthatjuk érdekesebb és modernebb hajjal, variálhatunk a kiegészítőkkel (pld. ékszerek, virágok).

 

 


A kontyot díszítheti strasszkő, gyöngy, csipke, kagyló vagy élővirág is. Az élővirágnak természetesen nagyon frissnek és lehetőleg jó minőségűnek kell lennie, hogy minél tovább bírja hervadás nélkül. Ezeket a díszeket jól lehet rögzíteni a hajban különböző csatokkal, spirálokkal, vagy csipeszek segítségével. Az erre szakosodott esküvői kellékes boltok számos előre gyártott díszt tartanak, ezzel megkönnyítve a menyasszony és fodrásza dolgát. Egyszerű kontyban szépen mutat a strassz tiara is. 
Klasszikus frizura Klasszikus frizura
A konty az egyik olyan frizura, amit a hölgyek életük során a legritkábban fésültetnek. Főként alkalmakkor, bálokra, közéleti eseményekre kerül a fejre ez a típusú frizura. A kontyok készülhetnek szárított, előre vasalt, vagy csavaróra rakott hajból, ami minden esetben gondos előkészítést igényel. A frizura készítése már a mosásnál kezdődik! A fodrászok tömegnövelő sampont és hajdúsító kondicionálót alkalmaznak a hajon, ez nagy segítséget nyújt a haj jobb tartása érdekében és a frizura későbbi könnyebb fésülését is lehetővé teszi. A konty fésülése nem könnyű feladat, számos tényezőt kell figyelembe venni: a mennyasszony fejformáját, az arcának vonásait, a haj típusát, a ruha vonalvezetését, és talán a legfontosabbat, a vőlegény magasságát. Ez akkor lesz érdekes, ha az ifjú pár egymás mellett áll és bár nem szégyen, ha magasabb a menyasszony, de ezt semmi esetre sem kell hangsúlyozni egy egekbe nyúló frizurával!  Mindenképpen esztétikusabb, ha közel egy magas a pár vagy a vőlegény a magasabb.
Klasszikus frizura Klasszikus frizura
A kontyot fésülhetik klasszikusan, romantikusan, modern stílusban de még extrémen is, minden esetre alapvető szabályai vannak a fésülésnek! Ügyelni kell a fésülés tisztaságára (ne legyen a haj kócos), a mindenhol íves vonalvezetésre, és arra, hogy a díszek nem takarják a fej egyharmadát vagy nagyobb területet. Ennek esztétikai okai vannak! A kontyot úgy kell elkészíteni, hogy legyen egy úgynevezett bázis pontja, amibe belekerül a fátyol. A fátyol általában egy fésűs vázra van erősítve, amit könnyedén lehet a frizurába tűzni, majd a szertartás után egy mozdulattal el is távolítható. A fátyol kiválasztásakor ügyeljünk a praktikusságra! Ha túl hosszú a fátyol, az zavaró lehet. A fátylak bár általában tüllből vagy organzából készülnek, mégis súlyuk van, és egy nagyon hosszú fátylat nem lehet stabilan rögzíteni a frizurában. Nem szerencsés, ha elvonja az ara figyelmét a szertartás közben az, hogy arra kell ügyelnie, nehogy kiessen a fátyla. Ne kelljen folyton azt sem lesnie, nem lép-e rá véletlenül?!

Styling szempontból ügyeljünk arra is, hogy milyen a ruha uszálya? A hosszú uszály plusz hosszú és dús fátyol hamar túlzóvá válhat, és a menyasszonyt láthatatlan ködtengerbe burkoló anyaghalmazzá teszi! A legszerencsésebb, ha a derékvonal szépen látszik! A fátylat a fényképezés felénél szokták kivenni a frizurából, hogy legyen azzal is kép és nélküle is.
 

 

scroll back to top
Módosítás dátuma: 2012. április 12. csütörtök, 06:27